Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Лютий розпочнеться зміною погоди: до чого готуватись українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Лютий розпочнеться зміною погоди: до чого готуватись українцям

З Європи до України йдуть атмосферні фронти далекого циклону Margrit.

31 січня 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

1 лютого в українських регіонах   прогнозується  зміна погоди. Про це  в соціальних мережах розповіла  прогнозистка Наталка Діденко.

Лютий розпочнеться зміною погоди: до чого готуватись українцям

Погода в лютому (фото з відкритих джерел)

"В четвер із північного заходу Європи до нас прийдуть атмосферні фронти далекого скандинавського циклону Margrit, які принесуть на захід дощі, на північ — дощ з переходом у мокрий сніг, у центр — дощ з переходом у мокрий сніг у Вінницькій області", — розповіла  синоптик.

Як прогнозує Наталя Діденко, в  східних  регіонах, більшості центральних та в південній частині істотні опади 1 лютого малоймовірні.

"Вітер буде західних напрямків, поривчастий, на заході та півночі можливо сильний, до 15-18 метрів за секунду!" – попереджує  синоптик.

Температура повітря, за прогнозом Діденко, поки що суттєво не змінюється. Найближчої ночі буде від 3 градусів морозу до 2 тепла, а  протягом дня +1...+7 градусів.

В столиці України  1 лютого  більшу частину доби опади  також не передбачаються, але збільшиться хмарність і  ввечері  буде йти  невеликий мокрий сніг та дощ. Найближчої ночі  в Києві  стовпчик термометра показуватиме близько нуля, вдень у четвер +3...+5 градусів.

"Надалі в Україні переважатиме волога, проте нехолодна погода з невеликими коливаннями температури повітря, буде вітряно", — завершила  Діденко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україні циклонів з ураганними вітрами може стати більше. Циклон "Філ",  що наробив шкоди в  українських регіонах, був одним з  найсильніших  на території чорноморського  регіону за останні кілька десятків років.  Далі  такі циклони  утворюватимуться  щораз частіше. Про це попереджує  науковець та метеоролог Ігор Кібальчич.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини