Головна Новини Суспільство події В Україні циклонів з ураганними вітрами може стати більше: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні циклонів з ураганними вітрами може стати більше: яка причина

За словами Ігоря Кібальчича, цьому сприяє зміна клімату та аномальні температури на поверхні морів.

28 листопада 2023, 22:50
Поділіться публікацією:

Циклон "Філ",  що наробив шкоди в  українських регіонах, був одним з  найсильніших  на території чорноморського  регіону за останні кілька десятків років.  Далі  такі циклони  утворюватимуться  щораз частіше. Про це попереджує  науковець та метеоролог Ігор Кібальчич,  інформує "Метеопрог".

В Україні циклонів з ураганними вітрами може стати більше: яка причина

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

Як стверджує фахівець,  вказаний циклон має  кілька особливостей,  через які  він виділився на  фоні інших фронтальних вихорів,  це видиме, "око бурі" на супутникових знімках, "вибухове" поглиблення над морською поверхнею та  дуже компактні розміри центральної частини. 

При цьому,  як розмірковує  Кібальчич,  його не можна  називати "штормом століття",  бо й попередньо спостерігались  вихори  подібної сили (наприклад, у жовтні 1969 року та листопаді 1992 року).

"Ймовірно, що з урахуванням зміни клімату повторюваність циклонів з ураганними вітрами в Азово-Чорноморському регіоні може зрости", -  робить висновки  науковець.

Як стверджує метеоролог,  в переліку причин сприяння – те, що переважає  додатна  аномалія температури поверхні моря, яке  літом суттєво прогрівається, а взимку не встигло сильно охолонути. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що циклон Oliver наближається до УкраїниВ середу, 29 листопада,  на територію нашої  країни прийде південний  циклон,  який  принесе з собою опади та  сильний вітер. 

Поділ опадів на сніг чи дощ залежить  від того, якою буде  температури. Вночі  прогнозується в межах 0-5 градусів морозу,  протягом дня  потеплішає до +2...+6 градусів,  тільки в західних регіонах  буде  протягом дня  холодно, 0-4 градуси морозу. В південних регіонах  нашої країни вночі +2...+6,  протягом дня  +7...+14 градусів.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини