Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Хто перший долучився до створення Президентського університету – Міносвіти
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто перший долучився до створення Президентського університету – Міносвіти

Проєкт Президента повинен запрацювати вже через два роки, але поки що перебуває на етапі нарад за круглими столами

23 листопада 2021, 14:19 comments1340
Поділіться публікацією:








Міністерство освіти та науки України розпочало серію круглих столів, на яких учасники обговорюватимуть ініціативу Президента щодо створення нового університету. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Хто перший долучився до створення Президентського університету – Міносвіти

3D-проєкт Президентського університету - кадр відео Youtube Міносвіти

Перших два круглих столи відбувся дистанційно: на одному Міносвіти контактувало з учасниками, зібраними у  "Львівській політехніці", на другому – в Одеській обласній державній адміністрації.

За інформацією пресслужби міністерства, у Львові до розмови долучились два навчальні заклади: Національний університет "Львівська політехніка" та Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького. У Одесі – три заклади: Одеський державний екологічний університет, КЗВО "Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради", ДУ "Одеська політехніка". Крім викладачів, керівників та Міносвіти, у розмові взяли участь працівники Львівської та Одеської обласних державних адміністрацій.

Сергій Шкарлет, міністр освіти, висловив сподівання, що освітяни активно долучатимуться до створення Президентського університету. Очікується, що вони вноситимуть корисні пропозиції, які потім будуть втілюватись у життя. 

Під час круглих столів озвучили кілька пропозицій:

- розробити нові навчальні програми та методики, створити нові спеціальності, запровадити нові принципи співпраці між викладачами та студентами – пропозиція Юрія Бобала, ректора "Львівської політехніки";

- започаткувати конкурс наукових проєктів. Проєкти будуть реалізовуватись, а вторговані кошти спрямовуватимуть на розвиток університету – ідея Романа Лесика, завідувача кафедри ЛНМУ ім. Д. Галицького;

- запрошувати закордонних вчених до навчального процесу. Іноземні фахівці матимуть повний доступ на лабораторій і свободу викладання – проєкт Андрія Лужецького, завідувача кафедри фармацевтичних біотехнологій ЛНМУ;

- передбачити можливість академічної мобільності. Тобто викладачі та студенти інших навчальних закладів могли стажуватись у Президентському університеті – пропозиція Сергій Степаненко, ректор ОДЕУ.

Видання "Коментарі" нагадує, що Президентський університет – ідея Володимира Зеленського, Президента України. Планується, що у жовтні 2023 р. він почне навчати перших 120 студентів за шести напрямами. Площа нового університету – 16 га, кількість корпусів різного призначення – 14. Відеопрезентацію Президентського університету можна побачити за посиланням.  

Про прогнозований розмір зарплати викладачів у Президентському університеті видання "Коментарі" публікувало відповідний матеріал раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини