Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Експерти розповіли, чи варто чекати у 2022 році відновлення ринку праці від пандемії
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, чи варто чекати у 2022 році відновлення ринку праці від пандемії

Східна Європа найбільше відставатиме у відновленні ринку праці

12 листопада 2021, 13:28
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день немає однієї тенденції, яка визначить, які професії в майбутньому будуть потрібні в Європі у 2022 році. Все залежатиме від економічних показників та рівнів зайнятості у 2022 році. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Forbes".

Експерти розповіли, чи варто чекати у 2022 році відновлення ринку праці від пандемії

Ринок праці. Фото: iStock

Видання зазначає, що кваліфіковані співробітники фактично поставлять роботодавців перед фактом, що їм потрібна велика гнучкість. Інакше вони готові звільнитися. У 2022 році більшість роботодавців нададуть співробітникам більше можливостей для самоврядування. За даними Forrester, до літа 2021 року 49% співробітників у п'яти найбільших європейських країнах заявили, що вважають за краще працювати з дому. Проте лише 32% роботодавців заявили, що вони готові надати таку можливість. Більшість європейських підприємств перейдуть до гібридного підходу до робочої сили та роботи в будь-якому місці. Ті підприємства, які не бажають надавати співробітникам велику гнучкість, зіткнуться зі збільшенням втрат талановитих співробітників.

Ринки праці Східної Європи страждатимуть від наслідків Covid. Щодо Європи, то тут ринок праці швидко відновлюється, і до кінця 2022 року безробіття впаде до рівня, що передує пандемії. Однак слабкі темпи вакцинації у країнах Східної Європи посилять слабкі економічні показники та погані перспективи у сфері зайнятості у більшості східних регіонів. Поки що експерти бачать реальний ризик того, що ринки праці у Східній Європі відновлюватимуться після Covid повільніше, ніж у Західній, Північній та Південній Європі у 2022 році. У свою чергу, це матиме згубні наслідки для інвестицій у робочі місця.

Читайте також на порталі "Коментарі" — названо найнеобхідніші професії в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини