Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Які професії в Україні є найнеобхіднішими — статистика
commentss НОВИНИ Всі новини

Які професії в Україні є найнеобхіднішими — статистика

Близько 4% опитаних українців вважають, що в нашій країні немає затребуваних професій

19 серпня 2021, 11:19 comments1904
Поділіться публікацією:

Вибір професії, а потім пошуки робочого місця — одні із найголовніших кроків у людському житті. Хтось керується холодним розрахунком, хтось — звертає увагу на зовнішні запити на окремі професії в суспільстві. Яку ж роботу українці вважають найбільш затребуваною у 2021 році, розповіли дослідники з Research & Branding Group.

Які професії в Україні є найнеобхіднішими — статистика

Найбільш затребуваними серед українців стали медики. Фото: Хурма

Згідно зі свіжим липневим опитуванням українців близько 43% респондентів вважають, що зараз суспільству найбільше потрібні медичні працівники. На другому місці симпатій наших співвітчизників опинилися представники IT-сфери, співробітники фірм, пов'язаних зі зв'язком або інформатикою. За затребуваність таких професій висловилося близько 36% опитаних. "Бронза" за важливістю професії дісталася військовослужбовцям — 27%.

Цікаво, що зі списку популярних і важливих для жителів України професій, як і раніше, не зникли юристи (18%) і технічні працівники (17%). По 15% симпатій респондентів отримали представники сфери обслуговування, інженери та економісти.

Які професії в Україні є найнеобхіднішими — статистика - фото 2

Педагоги, водії та вчені набрали від 9 до 6% голосів у соціологічному опитуванні. Однак в самому низу рейтингового списку все одно виявилися спортсмени (4%), а також люди творчих професій (2%). Лише близько 1% опитаних згадали про працівників видавництв.

При цьому близько 6% українців не змогли визначитися з відповіддю, а ще 4% — відповіли, що затребуваних професій у нашій державі просто немає.

Слід зазначити, що було проаналізовано також демографічну картинку "професійних запитів" українців. Молодь найбільш важливими вважає медиків і IT-шників. Жінки також говорять про затребуваність медичних професій. Чоловіки більш схильні визнати необхідність військовослужбовців і технічних різноробів. Цікаво, що за юристів найчастіше ратують представники сільської місцевості.

Відзначимо, що опитування проводилося протягом 11 днів — 10-21 липня. В ході соціологічних робіт було опитано 1813 українців віком від 18 років із різних регіонів України. Не враховувалися лише регіони, тимчасово окуповані Росією. Опитування проводилося із допомогою особистого інтерв'ю з респондентами. Допустима помилка в результатах не перевищує 2,4%.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні дуже скоро може з'явитися ще одна вельми популярна професія. Про який вид діяльності йдеться, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ми розповідали про найцікавіші для абітурієнтів у 2021 спеціальності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини