Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Ці професії будуть найбільш популярні вже у 2025 році – роботодавці вже шукають кадри
commentss НОВИНИ Всі новини

Ці професії будуть найбільш популярні вже у 2025 році – роботодавці вже шукають кадри

Найближчими роками будуть потрібні такі професії, як педагог, лікар, а також представники робочих спеціальностей

28 вересня 2022, 08:30 comments3423
Поділіться публікацією:

Роботизація та диджиталізація з одного боку полегшують працю, а, з іншого боку, роблять багато спеціальностей незатребуваними. При цьому є перелік професій, де роботи точно не можуть замінити людину та професійні кадри дуже високо оплачуються роботодавцями. У блозі всесвітньо відомої соціальної мережі Hi5 Артур Мейстер опублікував список спеціальностей, які будуть популярні найближчими роками.

Ці професії будуть найбільш популярні вже у 2025 році – роботодавці вже шукають кадри

Професії. Фото: з відкритих джерел

На першому місці затребуваних професій у 2025 році – вчителі. Справді, в освітній сфері технології відіграють велике значення, але професійного викладача все одно не замінити. Експерти вважають, що кількість робочих місць у викладанні збільшуватиметься найближчими роками.

На другому місці затребуваних професій – лікарі та медсестри. Зазначається, що запит на ці професії збільшиться протягом найближчих 10 років як мінімум на 7%. Насамперед запит на професію медика викликаний такими факторами, як старіння населення та збільшення кількості хронічних захворювань.

На третьому місці – робітничі професії. У цій сфері роботизація відіграє велику роль і там, де ще 5 років тому була потрібна людина, тепер може бути робот. Прогнозується, що у майбутньому великий попит матимуть сантехніки, електрики, столяри, слюсарі та інші ремісники.

На четвертому місці за попитом буде професія інженера з кібербезпеки. Необхідність захисту від злому, кібератак та інших цифрових загроз лише зростатиме. Тому фахівці у цій сфері будуть потрібні.

Ну, і замикають п'ятірку найбільш популярних і перспективних професій аналітики комп'ютерних систем. Ці люди вивчають комп'ютерні системи підприємств, щоб допомогти організації використовувати технології більш ефективно.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Литві озвучили прогноз: хто може скинути режим Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини