Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Чому бракує коштів на зарплати військовим та на зброю: нардеп Крулько назвав справжню причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому бракує коштів на зарплати військовим та на зброю: нардеп Крулько назвав справжню причину

Нардепи сподівалися на деескалацію та не передбачили кошти на зарплати

9 вересня 2024, 15:25 comments1118
Поділіться публікацією:

У державному бюджеті не вистачає коштів на виплату бойових для військових та на закупівлю зброї. Народний депутат від партії "Батьківщина", перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань бюджету Іван Крулько ефірі телеканалу "Київ24" розповів про справжню причину браку коштів, повідомляє портал "Коментарі".

Чому бракує коштів на зарплати військовим та на зброю: нардеп Крулько назвав справжню причину

За його словами, у Верховній Раді України сподівалися на деескалацію і просто не заклали такі витрати у бюджет. 

"Справжня причина полягає в тому, що на бюджет 2024 року кошти з вересня місяця на виплату військовим їхніх заробітних плат, а також на виплату бойових просто не було закладено. Причина, яка називається більш вірогідною, це те, що були очікування, що до вересня буде деескалація", — розповів народний депутат.

За його словами, народні депутати очікували зменшення витрат на потреби ЗСУ, сподівалися, що українська армія не потребуватиме видатків такого рівня, і заклали кошти лише до вересня 2024 року. 

Зараз на фінансування ЗСУ не вистачає 500 мільярдів гривень. “Здебільшого ці кошти потрібні для того, щоб покрити видатки для Збройних сил, на їхні заробітні плати й бойові, а також частина коштів піде на закупівлю зброї по тих контрактах, які вже зараз підписані", — пояснив Іван Крулько.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна планує організувати виробництво власної зброї — потужності планують розмістити під землею. Таку заяву зробив Президент України Володимир Зеленський на міжнародному економічному форумі "Амброзетті" в Італії 7 вересня. Детальніше про плани України з виробництва власної зброї читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини