Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Більше половини українців не мають жодних заощаджень: результати опитування (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше половини українців не мають жодних заощаджень: результати опитування (ФОТО)

Це пояснюється переважно недостатнім рівнем доходів

17 лютого 2022, 18:06
Поділіться публікацією:

Який відсоток українців відкладає гроші на пенсію або навчання дітей, з якого віку почали накопичувати заощадження, та що заважає це робити — такі питання задали тим українцям, хто користується сайтом пошуку роботи Work.ua. У результатах опитування головні тезиси пошукав і портал "Коментарі".

Більше половини українців не мають жодних заощаджень: результати опитування (ФОТО)

Заощадження українців. Фото з відкритих джерел

Результати опитування показали, що 54% опитаниз — не мають взагалі жодних заощаджень і живуть, як кажуть "у нуль". 19% респондентів заробляють з запасом на один місяць. Тобто, втративши дохід, ще з місяць їм вистачить закрити свої базові потреби. 15% сказали, що можуть прожити на свої заощадження ще 2-4 місяці, а ще 11% — від пів року і більше.

Найпопулярніша причина, чому українці не мають заощаджень, була у тому, що вони недостатньо заробляють, аби відкладати. Таку відповідь дали 68% респондентів. 9% опитаних вказали, що не можуть відкласти кошти, бо обтяжені кредитними зобов’язаннями, а 6% — зізнались, що часто роблять спонтанні і необдумані покупки, тому не мають фінансової подушки безпеки. 3% вказали, що просто не знають, як правильно заощаджувати, а ще 2% не мають мотивації, тому не розуміють на що відкладати кош-ти.

45% з тих, хто все таки відкладає гроші на потім, сказали, що почали це робити у віці — 18-21 рік.  20% респондентів почали заощаджувати до 25 років, 14% — у 26-30 років, 11% — у 31-39 років і найменше заощаджувати розпочинають у 40+ — 5%, та в 50+ — 4%.

Той факт, що у них немає заощаджень, викликає пригнічення у 87% опитаних. 9% — не хвилюються з цього приводу, бо мають надію викрутитись у разі необхідності. 

Цікаво, що більшість з тих, хто таки відкладає гроші, робить це "на всяк випадок". Таку відповідь дали 26% опитаних. 18% — заощаджують на нерухомість. На  якісь важливі для них придбання, наприклад — ноутбук, холодильник чи пральну машинку — відкладають 17 %. На подорожі заощаджують 10 % опитаних. 9% — на навчання дітей. 8% — на автомобіль. 5% — на пенсію. 

Більше половини українців не мають жодних заощаджень: результати опитування (ФОТО) - фото 2

Більше половини українців не мають жодних заощаджень: результати опитування (ФОТО) - фото 3

Більше половини українців не мають жодних заощаджень: результати опитування (ФОТО) - фото 4

Більше половини українців не мають жодних заощаджень: результати опитування (ФОТО) - фото 5

Більше половини українців не мають жодних заощаджень: результати опитування (ФОТО) - фото 6

Читайте також: Верховна Рада ратифікувала угоду про спільний авіапростір з ЄС: чи стануть дешевшими квитки для українців




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини