Головна Новини Суспільство події Верховна Рада ратифікувала угоду про спільний авіапростір з ЄС: чи стануть дешевшими квитки для українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада ратифікувала угоду про спільний авіапростір з ЄС: чи стануть дешевшими квитки для українців

Проєкт закону № 0144 підтримало 311 народних депутатів

17 лютого 2022, 17:33
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 17 лютого, народні депутати України ратифікували угоди між Україною, Європейським Союзом і його державами-членами про спільний авіаційний простір. Про це повідомили у Twitter Верховної Ради, передає портал "Коментарі".

Верховна Рада ратифікувала угоду про спільний авіапростір з ЄС: чи стануть дешевшими квитки для українців

Спільний авіапростір з ЄС. Фото з відкритих джерел

Під час голосування законопроєкт № 0144 підтримало 311 нардепів. Ратифікацію цієї угоди Україна намагалась досягти ще у 2013 році. Але тоді підписання було заблоковане через конфлікт Великобританії та Іспанії. Коли ж Королівство вийшло з складу Євросоюзу — питання було знову розблоковане. Для України така угода означає лібералізацію ринкових відносин у авіаційні сфері. Це дозволить мати спільні стандарти, ефективно та раціонально використовувати авіаційний простір. Для українців це може також гарантувати здешевлювання квитків на рейси, що сполучають Україну з країнами ЄС. 

Простими словами - європейські компанії без обмежень зможуть літати в будь-які аеропорти України, а українські авіаперевізники — у будь-які аеропорти країн ЄС. Але Україна буде вимушена чітко дотримуватися європейських стандартів. Також європейські перевізники отримують право літати на внутрішніх українських рейсах. А отже, лоукостам стане легше заходити в Україну.

"Угода про Спільний авіаційний простір — це "авіаційний безвіз" одночасно для українських та європейських авіаперевізників. Україна отримає такі самі можливості, правила й стандарти в галузі авіаперевезень, як і в держав-членів Євросоюзу. Ми "створюємо Європу" на українському авіаційному ринку", — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини