Головна Новини Суспільство події В Україні пришвидшать темпи розбудови мережі 4G зв’язку: коли з’явиться такий інтернет у селах
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні пришвидшать темпи розбудови мережі 4G зв’язку: коли з’явиться такий інтернет у селах

Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 5811, що пришвидшить виділення землі під будівництво вишок 4G

17 лютого 2022, 16:04
Поділіться публікацією:

Депутати Верховної Ради сьогодні, 17 лютого, прийняли зміни у частині виділення землі під будівництво базових станцій, які потрібні для роботи мережі 4G. Мова іде про  законопроєкт № 5811, за який проголосували 308 народних обранців. Про це повідомили у міністерстві цифрової трансформації, передає портал "Коментарі".

В Україні пришвидшать темпи розбудови мережі 4G зв’язку: коли з’явиться такий інтернет у селах

4G в селах України. Фото з відкритих джерел

На думку експертів, новий законопроєкт пришвидшить цей процес в Україні удвічі. Тобто, оператори зможуть вдвічі швидше покрити села з 4G, а українці — отримати якісний мобільний зв'язок. Раніше, щоб отримати земельну ділянку для базової станції та зібрати всі дозволи на будівництво, оператори очікували до року. Тепер час одержання дозвільних документів скоротили у два рази. 

"Якщо станції будуються в сільській місцевості або вздовж доріг, операторам не потрібно буде складати та затверджувати Детальний план території. Це допоможе значно швидше покрити якісним мобільним зв'язком міжнародні, національні дороги та села по всій території України, де мешканці взагалі не мають можливості навіть зателефонувати близьким", — пояснили у міністерстві цифрової трансформації. 

Раніше "Коментарі" писали про те, що сьогодні, 17 лютого, народні депутати України ухвалили законопроєкт "Про віртуальні активи". Коли законодавчі зміни вступлять в силу, в Україні можна буде легально запустити ринок віртуальних активів. На території держави абсолютно легально зможуть працювати криптокомпанії — як іноземні, так і українські. Також українці отримають доступ до світового ринку віртуальних активів. Банки зможуть відтепер відкривати рахунки для криптокомпаній. Українці зможуть декларувати свої доходи у криптовалютах. Також держава регулюватиме та гарантуватиме правовий захист прав на активи, ці питання можна буде вирішувати у суді. 

Читайте також: Кремація та біопоховання: які послуги будуть надавати ритуальні служби в Україні




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини