Головна Новини Суспільство події Кремація та біопоховання: які послуги будуть надавати ритуальні служби в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремація та біопоховання: які послуги будуть надавати ритуальні служби в Україні

Перелік ритуальних послуг для українців поповниться новими пунктами

17 лютого 2022, 16:00
Поділіться публікацією:

Кремація та біопоховання: які послуги будуть надавати ритуальні служби в Україні

Фото ілюстративне / Pixabay

Народні депутати зареєстрували на сайті Верховної Ради законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення похоронної справи в України" №7020.

Відповідно до тексту документу, до статті 197 Податкового кодексу будуть внесені зміни щодо переліку нових послуг з поховання та постачання ритуальних товарів надавачами ритуальних послуг усіх форм власності.

Тож тепер ритуальні служби повинні надавати ширший перелік послуг родичам померлих. Серед них: виклик агента ритуальної служби для оформлення замовлення на організацію та проведення поховання; оформлення медичної довідки про причини смерті.

Також працівники ритуальної служби доставляють замовнику ритуальні атрибути, розвантажують їх та переносять в потрібне місце. Така служба продає труни або контейнери для перевезення оцинкованої труни, урни, кубки для урн, похоронні вінки і траурні стрічки для них.

До ритуальних послуг також включено: запаювання оцинкованої труни; утримання тіл померлих у холодильних камерах понад норму
перебування; послуги з підготовки тіла покійного до поховання або кремації; перенесення/завантаження/розвантаження труни з тілом, виготовлення та встановлення намогильних табличок, хрестів, надголовників, тимчасових пам'ятних знаків.

Крім того, ритуальна служба організовує не лише поховання в труні на кладовищі, а й кремацію тіла, поховання урни з прахом у могилу, у колумбарій, розвіювання праху; ресомацію, кріомацію або інші методи підготовки тіла померлого для біопоховання. За бажання родичів ритуальна служба надає послуги з організації панихиди та музичного супроводу похорон.

В проекті закону №7018 вказано визначення термінів, що позначають переробку тіла померлого різними шляхами. Кремацією називають процес переробки тіла померлого шляхом спалювання труни з тілом померлого (його останків) для подальшого поховання праху відповідно до звичаїв і традицій. Під кріомацією (промесією) законодавець розуміє процес переробки тіла померлої людини шляхом заморожування та ліофілізації (осушення холодом виморожуванням вологи). Ресомацією називається процес переробки тіла померлої людини завдяки реакції лужного гідролізу.

Як повідомляв портал "Коментарі", в новому законопроекті прописано види поховань громадян, порядок надання ритуальних послуг в Україні та утримання місць поховань померлих людей і тварин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини