Головна Новини Суспільство Війна з Росією Звинувачують у сексуальних домаганнях: Ілон Маск потрапив у новий скандал
commentss НОВИНИ Всі новини

Звинувачують у сексуальних домаганнях: Ілон Маск потрапив у новий скандал

Водночас у компанії SpaceX заперечують такі звинувачення.

13 червня 2024, 20:45
Поділіться публікацією:

 Інженери, звільнені з SpaceX, подали до суду на Ілона Маска у штаті Каліфорнія, звинувативши його у сексуальних домаганнях і помсті, про це інформує Bloomberg.

Звинувачують у сексуальних домаганнях: Ілон Маск потрапив у новий скандал

Ілон Маск (фото з відкритих джерел)

 "Маск свідомо і цілеспрямовано створив небажане вороже робоче середовище, що ґрунтується на його поведінці, коли він показував на робочому місці непристойні сексуальні фотографії, меми і коментарі, які принижували жінок і/або ЛГБТК+ спільноту", — повідомили вісім колишніх співробітниць, які також подали позов проти компанії до Трудової палати США в середу.

Колишні співробітниці розповіли, що зазнавали образливих коментарів від колег, які імітували пости Маска з Twitter, що створювало неприємну та ворожу робочу атмосферу.

Після того, як Маск публічно висміяв звинувачення у неправомірній поведінці, співробітники у 2022 році написали відкритий лист, виражаючи стурбованість його поведінкою та культурою компанії. Після цього їх звільнили.

У заяві йдеться, що Маск особисто прийняв рішення про їхнє звільнення через ці звинувачення. Коли співробітник відділу кадрів запропонував провести розслідування, Маск відповів: "Мені все одно — звільняйте їх", зазначено у скарзі.

Газета The Wall Street Journal також повідомила про звинувачення в тому, що Маск домагався працівниць SpaceX, включаючи колишню стажистку, з якою у нього були сексуальні стосунки. Президент компанії Гвінн Шотвелл відреагувала, назвавши ці звинувачення неправдивими та заявила, що Маск є "однією з найкращих людей, яких я знаю".

Раніше звільнені працівники подавали деякі зі своїх позовів до Департаменту громадянських прав Каліфорнії. Цього тижня відомство видало їм листи про "право подавати до суду", що відкриває шлях для судових позовів.

 "Ми повинні використовувати всі можливі шляхи для подальшого просування наших вимог, навіть якщо Ілон не зможе їх виконати. Навіть Ілон, з усім його багатством і владою, не уникне відповідальності, чи не так?", — підкреслив позивач Том Молін, який працював над програмою Dragon компанії SpaceX.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Зеленського відповіли на страхи Маска, що тепер війна в Україні триватиме роками

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини