Головна Новини Суспільство Війна з Росією Звільнити Херсон без контрнаступу ЗСУ: експерт озвучив можливість
commentss НОВИНИ Всі новини

Звільнити Херсон без контрнаступу ЗСУ: експерт озвучив можливість

Росіяни, які залишилися на правому березі Дніпра в Херсоні, ризикують опинитися в так званому "вогневому мішку"

19 серпня 2022, 10:30 comments2206
Поділіться публікацією:

Українські захисники можуть використати унікальну можливість – розгромити багатотисячне угруповання російських загарбників на правобережжі Херсонської області. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну висловив військовий експерт Олег Жданов.

Звільнити Херсон без контрнаступу ЗСУ: експерт озвучив можливість

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Експерт зазначив, що завдяки продуманим тактичним діям ЗСУ вдалося створити ситуацію, коли окупанти, що знаходяться на правому березі Дніпра в Херсоні, опинилися в так званому "вогневому мішку". Це вороже угруповання українські військові мають можливість повністю знищити, при цьому, щоб виконати це завдання, потрібно витратити невелику кількість сил і ресурсів.

Олег Жданов припустив, що анонсованого раніше контрнаступу ЗСУ на півдні країни поки що може і не бути. Щоб зберегти людські ресурси та мінімізувати витрати боєкомплекту, українська армія може "планомірно виносити це угруповання". Чим більше вдасться знищити, тим менше у росіян буде можливість оборонятися.

За словами експерта, українські війська можуть створити для ворога таку ситуацію, що буде повністю розірвано логістичний ланцюжок, коли не буде боєприпасів, коли не буде палива, а, як відомо, танк із порожнім баком не стрілятиме. Те саме стосується і російських солдатів. Коли в такого воїна закінчаться снаряди, то він, перебуваючи в окопі, думатиме не про те, як вистрілити в супротивника, а про те, як урятуватися.

Жданов вважає, що за такого розкладу ЗСУ будуть корисні лише дистанційні методи, коли авіація та артилерія зроблять свою справу на відстані.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль змінив плани щодо України: російський правозахисник спрогнозував, що робитиме Путін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини