Головна Новини Суспільство Війна з Росією Звідки у Росії нова партія дронів – як ворог намагається обходити українську ППО
commentss НОВИНИ Всі новини

Звідки у Росії нова партія дронів – як ворог намагається обходити українську ППО

Українців закликали не нехтувати сигналами повітряної тривоги

28 лютого 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

Не так давно говорилося про те, що у росіян майже закінчилися іранські дрони. Саме тому на деякий час припинилися удари "шахедами" по українських містах. Проте така пауза тривала недовго. Окупанти знову почали масовано запускати іранські безпілотники. Як росіянам вдалося отримати додаткові БПЛА та як Росія оновлює ракети, щоб обходити ППО? Про це читайте далі в матеріалі.

Звідки у Росії нова партія дронів – як ворог намагається обходити українську ППО

Робота ППО. Фото: Associated Press

Росіяни отри мали чергову партію дронів від Ірану

Військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков в інтерв’ю 24 каналу нагадав, що декілька кілька днів тому з’явилася інформація про те, що був здійснений черговий рейс з Ірану до Росії. На думку експерта, швидше за все, іранський борт привіз нові дрони-камікадзе, які росіяни використовують для атак по території України.

"Прилетів Іл-76, який належить Ірану. Саме ці літаки використовуються для перевезення Shahed 131 та Shahed 136", – зазначив експерт.

Він додав, що кількість дронів-камікадзе іранського виробництва, яку отримала Росія, невідома. Можливо, їх було декілька десятків. І росіяни могли випустити їх всі одразу в ніч проти 27 лютого, або ж частина цієї партії. Тому він закликав українців не нехтувати сигналами повітряної тривоги та розуміти загрозу дронів "Shahed".

Росіяни намагаються знайти спосіб, як обійти ППО України

Не одними дронами ворог допікає українцям. Наразі Росія почала модернізувати ракети, якими атакує Україну. Під час виробництва ракет ворог додає до них нові деталі та удосконалює їх спеціальними пастками, щоб обходити ППО України. Про це в інтерв’ю "РБК-Україна" розповів авіаційний експерт Валерій Романенко.

Так, в одній з ракет Х-101, яку було запущено росіянами 10 лютого, українські військові знайшли блок з пастками.

Романенко пояснив, що коли така ракета під час атаки фіксує станцію радіолокації при наших зенітно-ракетних комплексах, цей блок автоматично відстрілює хибні цілі — диполя. Вони створюють перешкоди для радарів.

"У ракети є сигналізатор, якщо вона вловила сигнал радіатора, що опромінює — вона відстрілює 2-3 пастки, які утворюють хмару. І за цією завісою її кілька хвилин не видно. Далі вона пролетіла і вилетіла із зони огляду радара — ППО її втратила, наступний радар її знову знаходить", — пояснив авіаційний експерт. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — рік повномасштабної війни: чи виправдав себе телемарафон – чи має він майбутнє.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини