Головна Новини Суспільство події Рік повномасштабної війни: чи виправдав себе телемарафон – чи має він майбутнє
commentss НОВИНИ Всі новини

Рік повномасштабної війни: чи виправдав себе телемарафон – чи має він майбутнє

Суть марафону – це подорож на довгу дистанцію, але все ж таки – це подорож до якоїсь конкретної прямої мети, а не нескінченна гонка

27 лютого 2023, 21:02
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський провів онлайн-зустріч із представниками українських засобів масової інформації, залученими до роботи телемарафону "Єдині новини". Як оцінюєте рік такого телемарафону? Які медійні аспекти можна поліпшити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Рік повномасштабної війни: чи виправдав себе телемарафон – чи має він майбутнє

Телемарафон. Фото: з відкритих джерел

Сам формат Єдиного марафону зжив себе вже на початку літа

Політичний та медіаексперт Світлана Кушнір міркує так:

"Єдиний марафон (ЄМ) – друг президента. Це не я сказала, а сам глава держави під час спілкування з журналістами кількох телеканалів, які від початку повномасштабного вторгнення обрали форму спільного мовлення. І, треба віддати належне, ця форма була актуальною і сприймається як офіційне джерело інформації в перші місяці "Великої війни". Тоді була конче потрібна концентрація та мобілізація засобів масової інформації. Усі дивилися, у всіх це була кнопка номер один, усі черпали новини саме з ЄМ… А потім щось почало ламатись".

На самому початку формату в ЄМ не увійшли канали Прямий, 5 канал і ЕспресоТV, нагадує експерт. Що саме по собі було досить дивним з огляду на їхню проукраїнську позицію, зазначає вона.

"А вже після закриття одного з найвпливовіших довгожителів у медіа та найбільшого мовника – всього пулу телеканалів медіахолдингу "Україна" стало очевидним – довго в одній упряжці бути телеканали не можуть. Настав час розходитися по своїх студіях і починати повноефірне мовлення. Думаю, що сам формат Єдиного марафону зжив себе вже на початку літа. А процеси на ринку медіа ще й підхльоснули процес. ЄМ став вироджуватися. Та й сама суть марафону – це подорож на довгу дистанцію, але все ж таки – це подорож до якоїсь конкретної прямої мети, а не нескінченна гонка", – акцентує Світлана Кушнір.

Тому, продовжує вона, з'явилися меми, жарти з цього приводу, що сильно вдарило по репутації Єдиного мовника і продуцента потоку новин. Саме із цього і починає проростати недовіра. Що й сталося із ЄМ, констатує експерт.

"Цьогорічний пасаж президента про "марафона-друга" я б розглядала як якусь спробу повернути колишню репутацію та довіру. Але робиться це знову-таки за рахунок персонального рейтингу Володимира Зеленського. Мені здається, що ЄМ має перестати існувати, – каже Світлана Кушнір. — З наступним поверненням до формату мовлення всіх каналів. Перефразовуючи: марафон мені – друг, але істина і справді – дорожче заспокійливої картинки. Може, давайте просто розплющимо очі і подивимося – і довкола, і нагору, і в корінь?".

З суспільством слід говорити максимально чесно про те, які зусилля нам слід докладати для того, щоб зберегти державність

Політичний аналітик, PR-експерт Олександр Солонько пояснює:

"Ми пройшли певну психологічну точку – в один рік повномасштабної війни. Сьогодні суспільство так само, як і на початку вторгнення, хоче мати якесь найближче бачення завершення війни перемогою України".

На жаль, зазначає експерт, таке спрогнозувати неможливо. Ситуація як на полі бою, і на політичній карті світу постійно коригується.

"Я вважаю, що із суспільством слід говорити максимально чесно про те, які зусилля нам слід докладати для того, щоб зберегти державність. Ми маємо правильно ставити пріоритети у баченні нашої перемоги. Як вона виглядає. І в першу чергу перед питаннями території (що теж важливо) та іншими ми повинні ставити завдання збереження державності. Без цього і територія, і все інше – не мають сенсу. Збереження державності дозволяє ставити питання про суверенітет над територією, про зовнішньополітичний курс et cetera. І суспільство має це розуміти. Про це треба говорити з ним. У тому числі і на "марафоні", з трибун чиновників, військових тощо", – упевнений Олександр Солонько.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому так важливо запровадити санкції проти "Росатому" – які шанси, що це вдасться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

9999

27 лютого 2023, 21:52

Секс без обязательств: без денег, все анонимно, реальные девки с реальными фото, без шлюx и кидал. Здесь девки сами хотят и первые пишут, я уже не первую снимаю здесь ----- https://min.lc/vix


Новини