Головна Новини Суспільство Війна з Росією Звернення єврокомісара: Ця країна може збільшити виробництво боєприпасів для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Звернення єврокомісара: Ця країна може збільшити виробництво боєприпасів для України

Єврокомісар почав свій тур по країнах Європи, щоб знайти та збільшити кількість боєприпасів для військової допомоги Україні.

16 березня 2023, 13:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Комісар ЄС з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон заявив 15 грудня, що після зустрічі з представниками болгарського оборонного сектору, надзвичайно важливо збільшити європейську оборонну продукцію, яка буде відправлена в Україну. Також чиновник додав, що Болгарія має великі можливості у цій сфері. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяви Тьєррі Бретона.

Звернення єврокомісара: Ця країна може збільшити виробництво боєприпасів для України

Комісар ЄС Тьєррі Бретон. Фото з відкритих джерел

Болгарія стала першою країною з 11, які планує відвідати Тьєррі Бретон, за для планів Євросоюзу збільшити постачання боєприпасів до України. Єврочиновник звернувся до урядів країн ЄС з проханням швидко збільшити виробництво.

"Розпочинаю мій європейський оборонний промисловий тур у Європі, щоб оцінити та прискорити промислове нарощування нашої оборонної промисловості ЄС, особливо для вкрай необхідних боєприпасів", — написав Бретон у Twitter.

Зустріч між комісаром ЄС з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретоном та міністром оборони Болгарії Дімітаром Стояновим відбулась на найбільшому болгарському заводі з виробництва боєприпасів у Сопоті. Також на зустрічі була присутня заступниця міністра економіки Ірина Штонова, яка повідомила, що завод створив програму по збільшенню виготовлення снарядів відповідно до стандартів НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на зустрічі з міністрами оборони Олексій Резніков наголосив про необхідність збільшити кількість боєприпасів для поставки в Україну. На думку керівника Міноборони, це один з найбільших пріоритетів для України.

Також "Коментарі" писали, що міністр оборони Угорщини назвав країну, яка має вирішити долю війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини