Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ зробили невдалу спробу повернути Запорізьку АЕС, – Times
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ зробили невдалу спробу повернути Запорізьку АЕС, – Times

Спроба повернути Запорізьку АЕС була у жовтні 2022 року

8 квітня 2023, 09:42 comments8669
Поділіться публікацією:

У жовтні 2022 року українські захисники спробували відбити в РФ Запорізьку АЕС, але зазнали невдачі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі британської газети "Times".

ЗСУ зробили невдалу спробу повернути Запорізьку АЕС, – Times

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що наприкінці жовтня чиновники окупаційних адміністрацій та Міноборони Росії повідомляли про те, що ЗСУ спробували висадити десант та штурмувати ЗАЕС, пише видання. Водночас Київ офіційно не визнавав спроби штурму атомної електростанції, проте представники українського спецназу, військової розвідки та ВМС на умовах анонімності розповіли журналістам Times про подробиці операції.

На той момент російські війська утримували електростанцію вже понад шість місяців, використовуючи її територію для обстрілів українських міст на іншому березі Дніпра та великого сталеливарного заводу у Нікополі.

Як повідомляє Times, у ніч на 19 жовтня близько 600 українських військових на 30 катерах, забитих зброєю, у тому числі великокаліберними кулеметами, гранатометами MK-19 та протитанковими засобами, спробували висадитися на лівий берег Дніпра.

"Ідея полягала в тому, що в бою зможе брати участь лише піхота. Вони не зможуть застосувати проти нас артилерію, оскільки це атомна станція", — цитує газета одного з військових.

Проте солдати ЗСУ, пише газета, не очікували, що їм чинять такий серйозний опір.

Читайте також на порталі "Коментарі" — аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що російське керівництво готується розпочати нову інформаційну атаку, щоб посилити тиск на Захід та змусити Україну до переговорів про мир на тих умовах, які вигідні Москві.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорять заяви Туреччини про війну в Україні – як Анкара може допомогти наблизити світ. Експерти озвучили своє бачення в інтерв'ю ексклюзивному нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини