Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ зробили диво: у Пентагоні зробили заяву про український контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ зробили диво: у Пентагоні зробили заяву про український контрнаступ

США продовжать працювати з українськими військами

11 серпня 2023, 15:50
Поділіться публікацією:

ЗСУ вже буквально здійснили диво, зумівши відкинути росіян на оборонні позиції. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив речник Пентагону Пет Райдер.

ЗСУ зробили диво: у Пентагоні зробили заяву про український контрнаступ

Контрнаступ ЗСУ. Фото: із відкритих джерел

Спікер назвав ситуацію на фронті в Україні далекою від ідеальної, але такою, що обнадіює, адже українські війська не лише тримають удар, а й продовжують відкидати росіян.

Пет Райдер нагадав прогноз США, де з самого початку попереджали, незалежно від дати старту контрнаступу ЗСУ, це буде дуже важка робота, українцям доведеться пережити тяжку битву.

При цьому Райдер додав, що Вашингтон не змінює своєї позиції. США і далі допомагатимуть українським захисникам, як із забезпеченням, так і зі зброєю, навчанням особового складу.

"Ніхто при здоровому глузді ніколи не побажав би, щоб Росія вторглася в Україну, але вони це зробили. І українці, попри все, змогли відтіснити росіян на оборонну позицію, що саме собою є дивом через стан української армії під час вторгнення Росії", — зазначив спікер.

Він наголосив, що українські військові вже мають цілу низку визначних операцій, які закінчилися успішно. Це заслуговує на найвищу похвалу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські наступальні дії, які тривають третій місяць, стикаються з масою складнощів. Одна з них – тотальне замінування росіянами територій, причому з використанням мінних траншів та інших пасток. І хоч українська артилерія та надане союзниками ракетне озброєння серйозно зменшують сили та засоби супротивника, нам все ще катастрофічно не вистачає авіації, а також ракет великої дальності типу ATACMS. При цьому держсекретар США Ентоні Блінкен запевняє, що союзники надали "все, що потрібно" для успішного контрнаступу ЗСУ. Чи так це? Про що говорить ситуація на фронтах зараз – і військовому, і дипломатичному? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини