Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ змусили РФ піти на кардинальний крок, який допоможе наблизити перемогу
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ змусили РФ піти на кардинальний крок, який допоможе наблизити перемогу

ЗСУ уже відганяють російські штаби від лінії фронту, і це – добра новина, відзначив в ефірі «Еспресо» військовий експерт Олексій Гетьман

12 червня 2024, 18:10 comments1353
Поділіться публікацією:

Майор запасу Національної гвардії України, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман вважає, що ЗСУ вже впливають на дії російських військових.

ЗСУ змусили РФ піти на кардинальний крок, який допоможе наблизити перемогу

Війна в Україні

За його словами, Сили оборони вже змушують російських загарбників змінювати свої дії. Тепер ворог, каже експерт, вимушений відводити свої штаби від лінії фронту. Раніше вони розташовувалися досить близько до фронту.

Як каже Гетьман, на відстані 100-150 км від лінії фронту керувати військами ще можливо, але на відстані 200-250 км це вже майже неможливо. В таких умова стверджує експерт, мова йде про не ефективне керування.

Він також наголосив, що важливою задачею ЗСУ є тримати ворога під вогневим контролем.

При цьому Гетьман вважає, що Україна повинна прагнути домовитися зі Сполученими Штатами, щоб отримати дозвіл на використання ракет дальністю 250-300 км. На його думку, це змусить російських окупантів перемістити всі свої засоби зв'язку і управління якомога далі від лінії фронту. З великої відстані можна керувати за допомогою телефону або радіозв'язку, але для ефективного управління потрібна присутність командного складу, підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент США Джо Байден заявив, що Україна отримала обмеження на використання американської зброї. За словами Байдена, Україна не може завдавати ударів по Кремлю та атакувати територію Росії далі як на 320 км від українського кордону. 

Окрім того, начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" Костянтин Немічев розповів, як вплинув дозвіл на використання західної зброї на бої у Харківській області. За його словами, "Хаймарси" знищили 4 установки С-300, котрі завдавали ракетних ударів по Харкову, тому зараз вони не ризикують під'їжджати та скорочувати дистанцію, щоб відпрацювати по місту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини