Головна Новини Суспільство Війна з Росією Керівник «Кракену» сказав, коли Україна переможе на Харківському напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

Керівник «Кракену» сказав, коли Україна переможе на Харківському напрямку

Керівник «Кракену» Костянтин Немічев повідомив про успіхи Сил оборони на Харківському напрямку

12 червня 2024, 17:59
Поділіться публікацією:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" Костянтин Немічев розповів про ситуацію, яка відбувається на Харківському напрямку. За його словами, у росіян там йде не дуже все гладко.

Керівник «Кракену» сказав, коли Україна переможе на Харківському напрямку

Костянтин Немічев

"Наступ, що йде трохи більше місяця, забуксував. Останні два тижні взагалі наші сили проводять контратаки. Ми отримали дозвіл на застосування західної зброї по території РФ. Як на мене, то це все одно дуже дивно, що ми захищаємось, і все ще повинні благати когось дозволу бити ворога на підступах до кордонів. Нагадує мені часи АТО 2016 року",
— відзначив Немічев.

За його інформацією, "Хаймарси" знищили 4 установки С-300, котрі завдавали ракетних ударів по Харкову, тому зараз вони не ризикують під'їжджати та скорочувати дистанцію, щоб відпрацювати по місту.

Окрім того, каже Немічев, сили ППО полюють на літаки, які бомблять КАБами Харків.

"І ми можемо побачити останній тиждень, що бомби долітають лише до окружної дороги, але все одно є жертви, тому було б добре один-два літаки збити. Також можемо побачити дефіцит важкої техніки на Харківському напрямку"
, — розповідає військовий.

За його словами, коли окупанти наступали на Липці, штурм та закріплення відбувалися зовсім без техніки, "чисто мʼясом". Втім, каже він, на Вовчанському загарбники використовували техніку, але Збройні Сили її вдало утилізували.

"Я хочу сказати не про "перемогу через 2-3 тижні". А про відчутний прогрес з нашого боку. А це водночас впливає і на Харків, який став більш захищеним",
— підсумував Немічев.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент США Джо Байден заявив, що Україна отримала обмеження на використання американської зброї. За словами Байдена, Україна не може завдавати ударів по Кремлю та атакувати територію Росії далі як на 320 км від українського кордону. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини