Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ змінює план звільнення Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ змінює план звільнення Криму

Оновлену стратегію деокупації півострова має затвердити Президент України

3 березня 2023, 21:29 comments4539
Поділіться публікацією:

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов повідомив, що, враховуючи нинішню ситуацію в питанні деокупації Криму, Україна вже не може керуватися стратегією, підтриманою владою у 2021 році, пишуть "Коментарі".

ЗСУ змінює план звільнення Криму

Україна змінить стратегію деокупації Криму

"Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 117 від 24 березня 2021 року питання деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної республіки Крим та міста Севастополь мало вирішуватися політико-дипломатичним шляхом", – пояснив Секретар РНБО.

Оскільки ситуація кардинально помінялася, через повномасштабне вторгнення РФ в Україну, це спонукає й поміняти стратегію звільнення тимчасово окупованого Криму.

"Маємо обов’язково розглянути стратегію деокупації Криму, внести відповідні зміни та проголосувати їх на засіданні РНБО. Після цього Президент України має видати або новий Указ, або внести зміни у чинну стратегію. Нині ми працюємо з відповідними нормативно-правовими документами, аби вони відповідали інтересам нашої країни", — повідомив Олексій Данілов.

Водночас він наголосив, що партизани та величезна кількість громадян, які проживають у Криму, готові до звільнення півострова та чекають на ЗСУ.

"Вони будуть допомагати і радіти, що ЗСУ найближчим часом знаходитимуться на суверенній території України — у Криму", — зауважив Секретар РНБО.

На порталі "Коментарі" йшлося про те, що екскомандувач  Збройних сил Сполучених Штатів в Європі (2014-2017) Бен Годжес оприлюднив власний план звільнення Криму, заявивши, що для деокупації півострова спочатку можна обійтися без широкомасштабної сухопутної операції.

Писали "Коментарі" раніше, що у Росії показали кіно про "необхідність програшу у війні". Таким чином готуючи суспільство до припинення бойових дій на території України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як жителі Криму борються за своє українське майбутнє.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини