Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як жителі Криму борються за своє українське майбутнє
commentss НОВИНИ Всі новини

Як жителі Криму борються за своє українське майбутнє

Офіційно з 20 лютого 2014 року розпочалася тимчасова окупація українського півострова

26 лютого 2023, 15:20
Поділіться публікацією:

Ще 9 років тому росіяни розпочали спроби захопити півострів. 20 лютого війська РФ почали висадку в Криму і до 26 лютого більшість установ уже перебували під їхнім контролем. 26 лютого 2014 року під стінами Верховної Ради АР Крим зібралися тисячі кримських татар, українців і представників інших національностей, аби заявити всьому світу про цілісність України, пишуть "Коментарі" з посиланням на FREEДОМ.

Як жителі Криму борються за своє українське майбутнє

Сьогодні, 26 лютого, в Україні — День спротиву російській окупації Криму і Севастополя

Сьогодні деокупація і реінтеграція півострова — найважливіші виклики, що стоять перед Україною, заявила представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева. За її словами, відновлення контролю України над анексованим півостровом — не тільки політичне завдання, але й економічне. Для цього було розроблено Стратегію економічного відновлення Криму, інтегровану до загального Плану післявоєнної відбудови України.

24 лютого, у річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну, невідомі підняли український прапор у центрі Севастополя — на головній площі міста.

“Поки Росія виснажує свої запаси, Україна, по суті, має безмежний потенціал у вигляді допомоги колективного Заходу, який однозначно налаштований тільки на перемогу України в цій війні. А вона не може бути повною без повернення контролю над Кримом. Тому Крим, я впевнена, будуть брати, і станеться це вже цього року”, — вважає кримчанка Зарема Сеітаблаєва.

23 лютого партизани з руху “Атеш” взяли на себе відповідальність за руйнування частини залізничної колії за 12 км від окупованого Сімферополя. Зараз рух там заблоковано.

Того ж дня на російських радіостанціях в анексованому Криму несподівано пролунало звернення керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова. Його промову і Гімн України передавали радіо “Спутник в Крыму” і радіо “Вера”, а також низка районів півострова. Обидві радіостанції входять до корпорації “Газпром-Медіа-Радіо”, а перша також є частиною медіагрупи “Россия сегодня”.

Ще 16 березня 2014-го на території Криму і Севастополя відбувся невизнаний більшістю країн світу так званий “референдум” про статус півострова. Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною, ввели санкції. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Як писали "Коментарі", Володимир Зеленський заявив, що Україна має все для перемоги у 2023 році, адже протистоїть Росії не сама, їй допомагають друзі, щоб агресія не поширилася далі. А для того, щоб повернути Крим "фізичним шляхом" Зеленський відзначив, що "ми готові морально і готуємось технічно".

Читайте також на порталі "Коментарі" — звільнення Криму стоїть "в черзі".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

rtyrty

26 лютого 2023, 17:43

Хватит дрoчить или встречаться с неадекватными телками. Есть сайт где тусуются адекватные девушки которые знают что хотят либо секса либо отношений! Потратьте пару минут и вы сами убедитесь, вот сайт ----- https://min.lc/vix


Новини