Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ згортають деякі операції на фронті: Тарнавський назвав головну причину
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ згортають деякі операції на фронті: Тарнавський назвав головну причину

Олександр Тарнавський заявив, що ЗСУ згортають деякі операції через брак снарядів та скорочення західної допомоги

18 грудня 2023, 15:23 comments1346
Поділіться публікацією:

ЗСУ зіткнулися з нестачею артилерійських снарядів і згорнули деякі військові операції через нестачу іноземної допомоги. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю агентству Reuters повідомив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

ЗСУ згортають деякі операції на фронті: Тарнавський назвав головну причину

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

"Є проблема з боєприпасами, особливо пострадянськими (снарядами) – це 122 мм, 152 мм. І сьогодні ці проблеми існують по всій лінії фронту. Обсяги, які ми маємо сьогодні, не є достатніми для нас сьогодні, враховуючи наші потреби. Тому ми їх перерозподіляємо. Ми переплануємо завдання, які ми ставили перед собою, і робимо їх менше, тому що нам потрібно їх забезпечити", – зазначив Тарнавський.

Командувач уточнив, що захисники на південно-східному фронті перейшли до оборони на одних ділянках, але намагаються наступати на інших.

Він додав, що російські війська також стикаються з проблемами з боєприпасами, але не розкрили деталей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — різні медіа продовжують змагатися у похмурих прогнозах на фоні проблем із наданням Україні допомоги з боку закордонних партнерів. Видання СNN із посиланням на західних чиновників та представників спецслужб повідомляє, що Україна може вже до літа наступного року зазнати поразки у війні з РФ, якщо західні партнери не забезпечать нас додатковою підтримкою. А представники Інституту вивчення війни (ISW) попереджають, що якщо РФ переможе в Україні, вийшовши на кордони зі східним блоком НАТО, це створить величезні загрози та призведе до величезних витрат із боку США. І обійдеться набагато дорожче, ніж допомагати Україні зараз. Проте парламентарі-республіканці (трампістське крило) продовжують блокувати виділення необхідного нам пакета допомоги. Як ситуація може розвиватись далі? Чи є надія, що Конгрес незабаром схвалить такий важливий для нас законопроект? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини