Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ зайняли нові позиції поблизу Бахмута – ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ зайняли нові позиції поблизу Бахмута – ISW

Українські військові просуваються у Бахмутському напрямку.

14 травня 2023, 11:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські військові захищаються від російських атак та продовжують контрнаступальні дії для звільнення територій. Інститут вивчення війни зазначає, що ЗСУ, ймовірно, змогли зайняти нові позиції поблизу Бахмута. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на аналіз ISW.

ЗСУ зайняли нові позиції поблизу Бахмута – ISW

Українські військові. Фото з відкритих джерел

13 травня командувач Східного угруповання військ України генерал Олександр Сирський заявив, що ЗСУ просуваються у районах фронту, проте не вказав конкретних напрямків. Генштаб ЗСУ вказує на активні дії українських військових поблизу Бахмута.

Згідно з заявами російських воєнкорів ймовірно, українські сили змогли зайняти нові позиції поблизу Бахмута, а саме на околиці населеного пункту Курдюмівка, що знаходиться за 14 км від Бахмута. Окрім того, воєнкор РФ повідомив про рух ЗСУ в бік Кліщіївки, що за 7 км від Бахмута.

Аналітики Інституту вивчення війни наразі не зафіксували візуального підтвердження цієї інформації, однак речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий 13 травня заявив про звільнення 17,3 кв. км українських земель на території поблизу Бахмута.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про звіт британської розвідки, де висловили сумніви, що російські сили здатні утримувати широку лінію фронту. На початку вторгнення російські сили мали сучасну техніку та фахівців, які регулярно проводили складні тренування, однак зараз мобілізований резерв складається з недосвідчених бійців, які здатні проводити лише дуже прості операції.

Також "Коментарі" писали про Польщу, яка викликала посла Росії через російський винищувач Су-35, що небезпечно маневрував поблизу цивільного літака.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

14 травня 2023, 10:32

Аби в котел не потрапили чи якусь засідку. Цей прийом ще з часів Чингиз хана. Вдають що тікають але заманюють у пастку.


Новини