Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британська розвідка сумнівається в боєздатності армії Росії захиститись від контрнаступу ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка сумнівається в боєздатності армії Росії захиститись від контрнаступу ЗСУ

Російська армія хоч і зберегла кількість підрозділів, однак нові резервісти не мають сучасної військової техніки та проводять дуже прості операції на основі піхоти.

14 травня 2023, 10:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Великої Британії опублікувало щоденний звіт своєї розвідки. У ньому британці висловили свої спостереження щодо погано навчених резервістів, які не зможуть тримати усю лінію фронту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Міноборони Британії.

Британська розвідка сумнівається в боєздатності армії Росії захиститись від контрнаступу ЗСУ

Український військовий. Фото з відкритих джерел

Британська розвідка вказує, що Об’єднане угрупування російських військ в Україні організовано так само як і під час вторгнення, яке відбулось 446 днів тому. Ця частина російської армії складається з понад 200 тис. військовослужбовців, які зібрані у 70 полків та бригад, що розділенні на п’ять груп військ.

Попри збереження кількості угрупувань розвідка Британії вказує, що тепер армія має гіршу техніку та складається з менш професійних солдатів.

"Тепер сили переважно складаються з погано навчених мобілізованих резервістів і все більше покладаються на застаріле обладнання, причому багатьом їхнім підрозділам значно бракує чисельності. Вони регулярно проводять лише дуже прості операції на основі піхоти", — пише британська розвідка.

Раніше професійні військові РФ були оснащені більш сучасними засобами, проходили постійні тренування та вдавались до складних військових операцій.

Таким чином британці висловили сумніви в боєздатності армії Росії захиститись від українського контрнаступу

"Найважливіше те, що малоймовірно, що Об’єднане угрупування російських військ в Україні змогли створити великий, дієздатний, мобільний резерв для відповіді на нові операційні виклики. Навряд чи це буде сила, яка зможе ефективно захищатись уздовж 1200-кілометрової лінії фронту в умовах стресу", — аналізує британська розвідка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль загрозливо відреагував на прибуття в Україну нової далекобійної зброї.

Також "Коментарі" писали про інформацію з російських соцмереж про вбивство Залужного. У ЗСУ спростували фейки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини