Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ завітали на свято "ЛНР": рашисти заявили про перше застосування британських ракет
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ завітали на свято "ЛНР": рашисти заявили про перше застосування британських ракет

Схоже на те, що Україна вперше використала дальнобійні Storm Shadow

12 травня 2023, 20:13 comments8706
Поділіться публікацією:

Щойно рашисти заявили про успішний удар ЗСУ по підприємству з виробництва полімерних виробів Poly-Pack у Луганську. За даними афельованих з росіянами каналів, там спостерігалося скупчення російських сил або підприємство використовували, як ремонтну базу рашистів. Про це повідомляють "Коментарі".

ЗСУ завітали на свято "ЛНР": рашисти заявили про перше застосування британських ракет

Місце влучання

Сьогодні ж сепаратисти святкували у Луганську так званий "день республіки" — проголошення фейкової незалежності так званої "ЛНР". Схоже, ЗСУ завітали на це "свято".

Про результативність удару не повідомляється. На місці працюють пожежні.

Storm Shadow — англо-французька малопомітна крилата ракета великої дальності повітряного базування, що розробляється з 1994 року компаніями Matra і British Aerospace. Дальність польоту ракети становить приблизно 560 км. Ракета оснащена турбореактивним двигуном зі швидкістю 0,8 Маха. Боєголовка BROACH має початковий проникаючий заряд для руйнування ґрунту або проникнення в бункер, а також підривник із змінною затримкою для управління детонацією основної боєголовки. Ракета важить близько 1300 кілограмів. Максимальний діаметр корпусу становить 48 сантиметрів, а розмах крила – 3 метри. Передбачувані цілі — командні пункти, пункти управління та зв'язку; аеродроми; порти та електростанції; місця структурного обслуговування літаків/сховища боєприпасів; надводні кораблі та підводні човни в порту; мости та інші стратегічні об'єкти високої цінності.

Це ракета типу "вистрілив та забув", запрограмована перед запуском. Після запуску ракету не можна контролювати або дати команду на самознищення, а інформація про мету не може бути змінена. Планувальники місії програмують ракету з урахуванням даних про ППО та мету. Ракета напівавтономно, на низькій траєкторії польоту, керуючись GPS і картографією місцевості, слідує у район цели. Поблизу мети ракета набирає висоту, а потім переходить у пікірування.

У травні 2023 стало відомо, що Великобританія передала Україні Storm Shadow. За допомогою цих ракет ЗСУ отримали можливість завдавати ударів на відстань близько 250 км — углиб окупованих росіянами українських територій. Україна запевнила Великобританію в тому, що вона не використовуватиме цю зброю для ударів по території Росії.

Тим часом, окупанти концентрують свої зусилля на одному завданні. 

В ГУР прокоментували конфлікт Пригожина та Шойгу

А до України їде спецпредставник Китаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини