Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ залишили свої позиції: командування розкрило, що сталося у Часовому Яру
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ залишили свої позиції: командування розкрило, що сталося у Часовому Яру

Українське командування на місці вирішило зберегти життя захисників та відійти на більш захищені позиції

4 липня 2024, 12:44 comments4118
Поділіться публікацією:

Причиною відходу українських захисників із мікрорайону "Канал" у місті Часів Яр стало знищення російськими загарбниками українських позицій. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів представник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин.

ЗСУ залишили свої позиції: командування розкрило, що сталося у Часовому Яру

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

"Наразі ситуація така, що на даний момент... мікрорайон "Канал", у який зайшов ворог, звісно ж, що утримувати було недоцільно, адже це загрожувало життю і здоров'ю військовослужбовців, і позиції наших захисників були зруйновані. Було ухвалено рішення командуванням відійти на більш захищені та підготовлені позиції, однак, і там ворог не припиняє своїх активних бойових дій. У нього є якісь свої певні дедлайни, які він не може виконати вже кілька місяців поспіль — взяти місто Часів Яр", — повідомив Волошин.

Спікер додав, що противник намагається повісити у місті "своє триколорне ганчір'я".

За його словами, лише в районі Часового Яру минулої доби було зафіксовано 238 обстрілів з усіх видів озброєння, а за добу до того — майже 260 обстрілів.

"Велика частина ворожих обстрілів припадає саме на південну частину міста Годин Яр", — додав він.

Волошин сказав, що окупанти для прикриття штурмових дій здійснюють артилерійські обстріли, застосовують керовані авіаційні бомби та завдають ударів дронами-камікадзе.

"За ту добу на напрямку знищено 78 окупантів, 140 отримали поранення. Наші військові двох взяли в полон. Також там було знищено кілька одиниць техніки — одну САУ, одну МТ-ЛБ та сім складів із боєприпасами супротивника", — сказав Волошин.

Водночас, Сили оборони України тримаються та завдають ворогові нещадних втрат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — повномасштабна війна триває. Однак серія ударів окупантів, зокрема по аеродрому у Миргороді, змушує нас замислитися над тим, як діяти далі. На які виклики слід швидко реагувати українцям? Де найближчими тижнями будуть найважчі бойові дії? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях вивчивши думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини