Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ залишили позиції під Торецьком: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ залишили позиції під Торецьком: у чому причина

Аналітик BILD: відступ ЗСУ під Торецьком - тактичний маневр

8 серпня 2024, 10:32 comments1462
Поділіться публікацією:

Українські збройні сили (ЗСУ) відступили від своїх укріплених позицій на південний схід від Нью-Йорка на Донеччині. Це рішення було ухвалено, щоб уникнути оточення з боку російських військ, які просувалися з півночі та півдня, оминаючи укріплені позиції ЗСУ. Про це повідомляє Юліан Репке, експерт BILD з аналізу відкритих даних.

ЗСУ залишили позиції під Торецьком: у чому причина

ЗСУ відступили під Торецьком, щоб уникнути оточення - аналітик BILD

Подробиці ситуації під Торецьком

Донедавна російським військам не вдавалося прорвати оборону ЗСУ, яка була збудована ще 2014 року на південний захід від Торецька. Проте ЗС РФ змінили тактику та розпочали обхідні маневри. Вони просувалися через Залізне з півночі та через селище Нью-Йорк з півдня. Внаслідок цих дій утворився виступ в українських позиціях, який погрожував перетворитися на котел.

ЗСУ залишили позиції під Торецьком: у чому причина - фото 2

Юліан Репке, аналізуючи відкриті дані, зазначає, що російські сили успішно обійшли Нью-Йорк і просунулися до його північно-західної околиці. У зв'язку з цим, щоб уникнути оточення, українські війська вирішили відступити зі своїх укріплених позицій на південний схід від міста.

"Російські сили вторгнення обійшли утримуваний українцями центр Нью-Йорка (раніше 10 000 жителів) і просунулися до його північно-західної околиці. На південний схід від міста українські війська відійшли зі своїх зміцнених позицій (з 2014 року), щоб уникнути оточення", — пише експерт BILD.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Одіозний заступник голови Ради федерації Дмитро Медведєв заявив, що після атаки ЗСУ на Курську область війна має набути "відкрито екстериторіального характеру", він також пригрозив "відплатою" додав, що країна-агресор зупиниться тільки коли вважатиме це потрібним. Як передає портал "Коментарі", про це Медведєв написав у себе в Telegram.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини