Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ йдуть уперед на двох напрямках: у США озвучили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ йдуть уперед на двох напрямках: у США озвучили подробиці

Геолокаційні дані також підтверджують незначний поступ на Запорізькій ділянці фронту

31 жовтня 2023, 08:45
Поділіться публікацією:

Українським захисникам вдалося просунутися вперед неподалік Бахмута та на Заході Запорізької області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ЗСУ йдуть уперед на двох напрямках: у США озвучили подробиці

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти, посилаючись на геолокаційні дані, зазначають, що українські сили просунулися на північний схід від Курдюмівки (10 км на південний захід від Бахмута).

Додаткові геолокаційні дані від 29 жовтня свідчать, що українські сили трохи просунулися на захід від Роботино на заході Запорізької області.

Водночас Генеральний штаб ЗСУ підтвердив, що Сили оборони продовжують наступальні дії під Бахмутом та наступальні операції на Мелітопольському напрямку. Командувач Сухопутних військ України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що російські війська "значно посилили своє угруповання" під Бахмутом і перейшли від оборонних дій до більш "активних".

Втім, ISW зауважує, що не може перевірити суттєвих змін у складі російських військ під Бахмутом. Російські "військори" стверджують, що позиційні бої тривають на північний захід від Бахмута біля Берхівки, Васюківки та Оріхово-Васильівки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на кінець жовтня ситуація на фронтах російсько-української війни залишається складною. У той час, як ЗСУ просуваються вперед на лівому березі Херсонської області, росіяни, не зважаючи на втрати, штурмують наші позиції в районі Куп'янська та Авдіївки. За даними британської розвідки, саме на цьому напрямі агресор зазнав найбільших втрат за 2023 рік. Проте спроби оточити місто, яке є потужним укріпрайоном, продовжуються. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" військову ситуацію на даний момент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини