Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ втратили важливе село на Донеччині: окупанти просунулися і готують для ЗСУ кліщі
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ втратили важливе село на Донеччині: окупанти просунулися і готують для ЗСУ кліщі

Українські військові вийшли із Невельського

8 вересня 2024, 07:46 comments1154
Поділіться публікацією:

Російські окупанти просунулися в Донецькій області, повідомляє проект DeepState. Зокрема, за інформацією аналітиків ворог захопив населений пункт Невельське. Наразі тривають бої і на північ від Гірника.

ЗСУ втратили важливе село на Донеччині: окупанти просунулися і готують для ЗСУ кліщі

Війна в Україні

"Ворог окупував Невельське та просунувся у Красногорівці. Тривають бої північніше Гірника", – йдеться у повідомленні.

Наразі офіційних заяв щодо просування ворога від командування ЗСУ немає.

Втім, як відзначає воєнкор Богдан Мірошніков,  перш, аніж розводити зраду по Невельському, варто згадати для початку його площу. За його словами, вона становить 0,96 кв.км.

"Яким би не був міцним укріпрайон, з такою початковою площею оборони дуже довго не вистоїш. Невельське і без того трималося дуже довго. Я дуже радий, що будо прийнято єдине вірне рішення — відійти. На жаль, схоже, доля оцієї пустоти скоро буде вирішена, а окупант остаточно забезпечить фланги", — відзначив Мірошніков.

Окрім того, він додав, що ситуація на лінії Українськ-Гірник залишається важкою. За його інформацією, прорив між Мемриком та Галицинівкою у бік Українська по дотичній стався майже тиждень тому.

"На жаль, ворог зміг закріпитися на позиціях. Надалі окупант атакує з метою зачепитися та закріпитися як за Українськ, так і за Гірник. Також позиції наших воїнів по лінії північні околиці Красногорівки-Невельське погіршилися", — підкреслив Мірошніков.

Експерт припустив, що ворог ставить за мету якомога швидше просунутися до Курахового та взяти в якомога більші кліщі наше угрупування.

"Я не розумію це збільшення апетитів окупанта, бо для цього потрібні ще більші ресурси, ніж вони мають. Війна вчергове підтвердить, що перемагає завжди той, хто думає, робить висновки та діє нелінійно. Це стосується і покровсько-курахівсько-вугледарського напрямків", — додав Мірошніков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що наступ ворога на Покровському напрямку втрчає імпульс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини