Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ подекуди контратакують: наступ РФ на Покровськ втрачає імпульс
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ подекуди контратакують: наступ РФ на Покровськ втрачає імпульс

Наступ росіян на Покровському напрямку сповільнюється

7 вересня 2024, 20:14
Поділіться публікацією:

Російський наступ на місто Покровськ сповільнюється через перекидання українських підкріплень.

ЗСУ подекуди контратакують: наступ РФ на Покровськ втрачає імпульс

РФ продовжує наступ на Покровськ. Фото з відкритих джерел

Як пише журнал Forbes, незважаючи на відправку частини сил під Курськ, у ЗСУ є 4-5 бригад у резерві, частину з яких перекинули на Покровський напрямок.

Як зазначає видання, ЗСУ подекуди перейшли в контратаки, які допомогли наразі стабілізувати фронт. При цьому видання зауважує, що не варто очікувати негайних радикальних змін навколо Покровська.

"Наразі українські підкріплення — щонайменше бригада національної гвардії "Кара-Даг", 12 бригада "Азов" та 93 механізована бригада — проводять невеликі контратаки, головним результатом яких стало сповільнення або незначний відступ російських військ", — наголошує Forbes.

Видання пише, що виграш у часі вкрай важливий для ЗСУ, оскільки це дає змогу зміцнити позиції навколо Покровська, битва за який може стати головною в осінньо-зимовій кампанії.

За інформацією Forbes, ЗСУ провели контратаки в Селідовому на південний схід від Покровська.

"Тепер, коли свіжі та добре оснащені українські війська перебувають у Селідовому і контратакують, захоплення Покровська російськими військами, яке раніше здавалося неминучим, видається трохи менш імовірним", — резюмує видання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують наступати на Покровському напрямку, попри заяви Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, повідомив офіцер ЗСУ Микола Мельник. "Главком і Верховний повідомили, що на Покровському напрямку — стабілізація. Але якщо це стабілізація, то я балерина. Росіяни продовжують просуватися. Як я і зазначав, росіяни не мають сил для одночасного наступу на Покровськ, Селідово і Курахівку, тому вони обрали один пріоритет і проламують нашу оборону. Все доволі логічно, адже це дозволить оточити групу підрозділів, що тримають оборону між Невельськом і річкою Вовча", — наголосив він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини