Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ втратили позиції, які важко здобували: передували місяці кровопролитних боїв
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ втратили позиції, які важко здобували: передували місяці кровопролитних боїв

Експерти говорять про від початку сумнівну операцію

18 липня 2024, 20:34 comments5147
Поділіться публікацією:

Українські Сили оборони втратили важко здобуті позиції на східному березі Дніпра біля Херсона після місяців кровопролитних боїв за утримання цієї території, яку деякі українські солдати та військові аналітики назвали марною операцією, повідомляє The New York Times.

ЗСУ втратили позиції, які важко здобували: передували місяці кровопролитних боїв

Кринки

Як зазначається у матеріалі видання, українські військові повідомили, що бої на східному березі продовжуються, але більшість ключових позицій у селі Кринки, де закріпилися українські сили, "були знищені інтенсивним, комбінованим і тривалим вогнем противника". Це повідомлення з’явилося після того, як кілька українських ЗМІ повідомили про відступ українських військ із села, яке зараз лежить у руїнах.

"Операція зі створення плацдарму на контрольованому Росією східному березі Дніпра була суперечливою від самого початку. Розпочата минулої осені, вона розглядалася як спроба відкрити новий фронт на півдні, який порушить логістику Москви і зв'яже її війська в цьому районі. Але військові аналітики попереджали, що операція, яка складалася з небезпечних річкових переправ, була вразливою з точки зору логістики і навряд чи призведе до швидкого прориву", — йдеться у статті.

Автори також вказують, що українські здобутки обмежувалися невеликими ділянками землі біля річки, серед яких найбільш значущими були Кринки.

"З військової точки зору, мені важко знайти якісь підстави для цієї операції. Якими б не були початкові цілі операції, вони, швидше за все, не були досягнуті", — сказав Еміль Кастехелмі, військовий аналітик фінської групи Black Bird Group.

Олександр Коваленко, український військовий аналітик, зазначив, що Росія зосередила десятки тисяч військових у цьому районі для відбиття українських атак. Він закликав уявити, що цей ресурс від 30 000 до 40 000 солдатів з'явився в Бєлгородській області, доповнюючи північні угруповання військ.

"Чи змогли б росіяни тоді повністю захопити Вовчанськ і Липці? Так", — сказав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що українські військові завершили оборону Кринок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини