Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ спробує зайняти правобережжя: що відомо про бої на островах лівого берега Дніпра (КАРТА)
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ спробує зайняти правобережжя: що відомо про бої на островах лівого берега Дніпра (КАРТА)

З жовтня 2023 року у селі точилися запеклі бої. Аналітики стверджують, що плацдарм відтоді не посилювали, а тільки підтримували.

18 липня 2024, 19:20
Поділіться публікацією:

 Оборона Збройних Сил України у селі Кринки завершена, проте операція захисників продовжується на прилеглих островах, повідомляє OSINT-спільнота DeepState.

РФ спробує зайняти правобережжя: що відомо про бої на островах лівого берега Дніпра (КАРТА)

Оборона ЗСУ у Кринках (фото з відкритих джерел)

За даними DeepState, бої за острови стали новою проблемою через значну концентрацію живої сили противника на лівому березі.

"З часом вони займуть більшість островів або ту частину, яка менше прострілюється. Вказані бої з точки зору рядового бійця не сильно легше за такі ж у Кринках", — зазначається у повідомленні.

Аналітики вважають, що російські війська можуть спробувати зробити плацдарм на правому березі, проте це буде суто політична акція, яка не становитиме значної загрози.

Водночас у DeepState повідомляють, що плацдарм у Кринках не посилювали, а тільки підтримували. Це означає, що було певне розуміння про неможливість наступу далі від села.

РФ спробує зайняти правобережжя: що відомо про бої на островах лівого берега Дніпра (КАРТА)  - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія отримала нову версію винищувачівРосійське підприємство Об'єднана авіабудівна корпорація (ОАК) оголосило про першу у цьому році передачу винищувачів МіГ-31 в модернізованій версії БМ. Росіяни стверджують, що ці літаки стануть однією з найбільших загроз для винищувачів F-16, які невдовзі отримає Україна від країн Заходу. 

Цього року Міноборони РФ вже отримало кілька партій винищувачів різних моделей, однак вперше надійшли модернізовані бойові літаки МіГ-31БМ. Російський полковник Віктор Літовкін заявив, що F-16 стануть легкою ціллю для МіГ-31БМ.

МіГ-31БМ може виявляти цілі на відстані до 300 км та оснащений новим бортовим комп’ютером, який автоматично визначає цілі з найвищим пріоритетом. Крім того, російський винищувач оснащений ракетами Р-37 зі швидкістю 6 Махів і дальністю польоту 300-400 км. Також МіГ-31БМ здатен підійматись на висоту 25 кілометрів та використовувати радар великої дальності, щоб визначати цілі та першим атакувати.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини