Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ вразили російський корабель, здатний запускати "Калібри"
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ вразили російський корабель, здатний запускати "Калібри"

ЗСУ вдарили по судоремонтному заводу в тимчасово окупованій Керчі

4 листопада 2023, 21:34
Поділіться публікацією:

Сьогодні Збройні сили України нанесли успішний удар по судобудівному заводу в окупованій Керчі. Про це повідомляють "Коментарі" з посилання на управління статегічних комунікацій Апарату головнокомандувача Збройних сил України.

ЗСУ вразили російський корабель, здатний запускати "Калібри"

"Аскольд" перед спуском на воду

"Ввечері 4 листопада Збройні сили України завдали успішних ударів по морській та портовій інфраструктурі суднобудівного заводу "Залив" у тимчасово окупованій Керчі", — сказано у повідомленні.

За повідомленнями місцевих пабліків, був вражений малий ракетний корабель "Аскольд", який належить до проекту  2800 "Каракурт". Малий ракетний корабель "Аскольд" було закладено 18.11.2016 року на заводі "Залив", спущений він на воду 21.09.2021 року. 15 вересня 2023 року "Аскольд" був атакований українським морським дроном у Чорному морі. За повідомленням військового міністерства Росії, тоді "Аскольд" зміг знищити дрон.

Малі ракетні кораблі проекту 22800 "Каракурт" — серія російських багатоцільових малих ракетно-артилерійських кораблів 3-го рангу з керованим ракетним озброєнням ближньої морської зони ВМФ Росії, за іншою класифікацією це малі корвети. Кораблі цього проекту, пристосовані для дій у відкритому морі. До їх зброєння входять до вісьми крилатих ракет "Калібр" та "Онікс".

Тим часом, США таємно передали Україні спеціальне озброєння. Під час проведення контрнаступу ЗСУ зіткнулися з величезними мінними полями.

У міністерстві оборони пояснили причини раптових кадрових змін. Рустем Умєров пояснив звільнення командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

А міністр оборони Італії розповів, чи пора вже Україні та РФ оголошувати перемир'я. Міністр оборони Італії вважає, що у війні в Україні потрібне перемир'я, але час ще не настав.    



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини