Головна Новини Суспільство Війна з Росією США таємно передали Україні спеціальне озброєння
commentss НОВИНИ Всі новини

США таємно передали Україні спеціальне озброєння

Під час проведення контрнаступу ЗСУ зіткнулися з величезними мінними полями

4 листопада 2023, 20:01
Поділіться публікацією:

США таємно передали Києву "найпотужніші" машини для розмінування Assault Breacher. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Forbes.

США таємно передали Україні спеціальне озброєння

Машина для размінування Assault Breacher

Видання зазначає, що ЗСУ тепер мають, щонайменше, одну бронемашину для підриву мінних полів. Журналісти звернули увагу, що на фото, опублікованих Офісом президента України, чітко видно саме цю машину, хоча в списках техніки, що передається, її не згадували.

До складу обладнання Assault Breacher входить машина розмінування із бронекорпусом танка М-1, навісне обладнання для мінного плуга та пускові установки для знешкодження зарядів. Це штурмова машина, яка допомагає подолати лінії оборони, її орієнтовна вартість – $4 млн.

Перше її широкомасштабне використання морською піхотою США відбулося у спільній операції Міжнародних сил сприяння безпеці під час операції "Моштарак" у південному Афганістані під час війни в Афганістані у 2010 році проти Талібану.

Ці гусеничні бойові машини спеціально розроблені для розчищення шляхів для військ та інших транспортних засобів через мінні поля, придорожні бомби та саморобні вибухові пристрої. 72-тонна машина довжиною 12 м побудована на базі M1 Abrams з двигуном потужністю 1500 кінських сил, але оснащена лише кулеметом Browning M2 і переднім плугом шириною 15 футів (4,6 м), що підтримується металевими лижами, що ковзають по бруду. На її озброєнні близько 7000 фунтів (3200 кг) вибухівки. Вони оснащені системою лінійних вибухових зарядів: ракетами, що несуть вибухівку С-4 на відстань до 100-150 метрів уперед, підриваючи приховану вибухівку на безпечній відстані, щоб війська та транспортні засоби могли безпечно пройти.

Нагадаємо, що у нещодавній статті для журналу The Economist головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив про необхідність озброїти Сили оборони машинами для подолання мінних загороджень росіян, деякі з яких складають 20 кілометрів завширшки.

Тим часом у Міністерстві оборони пояснили причини раптових кадрових змін.

Меттью Перрі провели в останній шлях.

А UFC Fight Night вже цієї ночі: чим цікавий головний поєдинок вечора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини