Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ вперше збили висотний розвідувальний дрон на висоті понад 3620 метрів (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ вперше збили висотний розвідувальний дрон на висоті понад 3620 метрів (ВІДЕО)

Військові ЗСУ вперше збили висотний російський безпілотник в небесній дуелі

9 вересня 2024, 12:26
Поділіться публікацією:

Українські військові змогли вистежити та збити ворожий розвідувальний дрон на висоті понад 3 з половиною кілометри. Про це повідомили у 3-й окремій танковій Залізній бригаді, інформує портал "Коментарі".

ЗСУ вперше збили висотний розвідувальний дрон на висоті понад 3620 метрів (ВІДЕО)

Орлан-10, фото з відкритих джерел

"Це сталося 7 вересня над Харківщиною. Щойно засікли ворожий БПЛА "Орлан-10", у заданий район помчалася група "Ворон" зенітного ракетно-артилерійського дивізіону.

У взаємодії з побратимами-прикордонниками визначили курс та висоту цілі. На місці один воїн підготував техніку до роботи, потім вступили в дію ще двоє членів екіпажу мисливців за розвідувальними "крилами" окупаційних військ.

Полювання було надскладним. По-перше, висота — понад три кілометри; во-друге, "Орлан" постійно змінював напрям та висоту. Але завдяки майстерності та злагодженим діям групи "Ворон" безпілотник-розвідник наздогнали на висоті 3620 метрів і знищили. На відео — фінальний момент атаки", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що "Орлан-10" — вкрай небезпечний безпілотник. Може пролетіти 600 кілометрів, піднятися на 5 кілометрів, радіус дії — 120 кілометрів. Виявляє цілі та корегує вогонь, перехвачує радіоперемовини, блокує мобільний зв'язок, "ламає" сигнал GPS, скидає боєприпаси з малої висоти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Штурмові групи окупантів відмовляються від виконання завдань – ОТУ "Харків"

Війська рф продовжують тиснути на всіх активних ділянках фронту, але успіху не мають. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ранкове зведення оперативно-тактичного угруповання "Харків".

Підрозділи Сил оборони продовжують утримувати займані позиції. Противник здійснює підготовку до поновлення штурмових дій, однак його штурмові групи зі складу 79-го мотострілецького полку 18-ї мотострілецької дивізії відмовилися від виконання завдань.

Де окупанти поповнюють поточні втрати та заходять до міста – читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини