Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ відсунули окупантів біля Бахмута: скільки кілометрів ще вдалося звільнити
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ відсунули окупантів біля Бахмута: скільки кілометрів ще вдалося звільнити

Під Бахмутом звільнено ще понад 2 квадратні кілометри за добу

8 червня 2023, 15:50
Поділіться публікацією:

За останню добу Третя штурмова бригада звільнила від російських окупантів на Бахмутському напрямку понад 2 квадратні кілометри. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Telegram підрозділу.

ЗСУ відсунули окупантів біля Бахмута: скільки кілометрів ще вдалося звільнити

ЗСУ. Фото: Міноборони у Facebook

Йдеться про територію об'ємом – 1.8 км вздовж фронтової лінії та 1.2 км у глибину фронту.

Внаслідок наступальних дій 2-го штурмового батальйону значні втрати зазнали підрозділи 57-ї бригади РФ та загони тюремників "шторм Z". Окупанти не дорахувалися 70 військових убитими та пораненими — 30 та 40 солдатів відповідно.

Також українським захисникам вдалося знищити склади з російським БК, технікою, зокрема ББМ, танками та артилерією супротивника.

Завдяки цим наступальним діям окупантів майже повністю вдалося відкинути за канал (Ред. — ймовірно, "Сіверський Донець — Донбас"), де ще недавно окупанти мали впевнені позиції.

Просування на цій ділянці українських військових підтверджують і автори проекту DeepState. Зокрема, ЗСУ вдалося розширити успіх у Берхівського водосховища. Наразі також ведуться жорстокі бої біля Оріхово-Василівки та Берхівки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — окупований Токмак всю ніч трясло від "прильотів": подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – колишній глава НАТО Андерс Расмуссен заявив, що деякі країни НАТО можуть захотіти ввести війська до України, якщо на літньому саміті Альянсу у Вільнюсі Києву не нададуть реальних гарантій безпеки. Як оцінюєте цю заяву та українські перспективи на липневому саміті? Нові звірства Росії (підрив тієї ж таки Каховської ГЕС) можуть підштовхнути країни НАТО до посилення протидії цій агресії (у тому числі посилюючи євроатлантичну інтеграцію України) – чи, навпаки, злякати їх? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/ab3army/2669
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини