Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ відступили із Кринок і Урожайного: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ відступили із Кринок і Урожайного: причини

Сили оборони були змушені відступити із двох населених пунктів, повідомляє Liga.net із посиланням на співрозмовника у Генштабі

16 липня 2024, 19:36
Поділіться публікацією:

За інформацією співрозмовника видання, Сили оборони були змушені відступити із села Кринки, яке розташоване на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Окрім того, ЗСУ відійшли із селища Урожайне Волноваського району Донецької області.

ЗСУ відступили із Кринок і Урожайного: причини

Кринки

Співрозмовник видання у Генштабі ЗСУ повідомив, що нібито в обох населених пунктах було неможливо й надалі утримувати позиції.

За його словами, якщо говорити про Кринки, то там бої змістились на острови. Саме тому, буцімто, тримати рубіж у населеному пункті не було сенсу через масштабні руйнування будівель і укриттів.

Як каже співрозмовник Liga.netу Генштабі, аналогічна ситуація склалася і в Урожайному. Там ворог зруйнував позиції захисників, вони стали непридатними для використання. Як результат, особовий склад не міг там виконувати свої завдання.

Представник Генштабу підкреслив, що задля збереження життів бійців Сили оборони і повинні були відступати від знищених позицій.

До речі, OSINT-спільнота DeepState повідомляла про окупацію росіянами Урожайного ще 14 липня. За даними аналітиків, ворог розпочав масований штурм північної частини селища значними силами – двома ротами особового складу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що наприкінці травня почали ходити чутки про те, що Сили оборони змушені були вийти із Кринок. Проте тоді начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук заявив, що Сили оборони не втратили Кринки. За його інформацією, українські морські піхотинці продовжують виконувати завдання за призначенням. Більше того, вони мають у цьому успіх.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини