Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ "відплатили" росіянам за удар по 128-й бригаді на Запоріжжі: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ "відплатили" росіянам за удар по 128-й бригаді на Запоріжжі: деталі

Українські військові завдали потужного удару по скупченню російських військ в Херсонській області та помстились за атаку РФ по 128-й бригаді.

21 листопада 2023, 14:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Українські військові здійснили удар по позиціях 810-ї бригади морської піхоти російської армії в Херсонській області. Бійці ЗСУ вказують, що таким чином помстились за загибель української військових зі 128-ї бригади.

ЗСУ "відплатили" росіянам за удар по 128-й бригаді на Запоріжжі: деталі

ЗСУ "відплатили" росіянам за удар по 128-й бригаді. Фото з відкритих джерел

Засновник підрозділу "Птахи Мадяра" Роберт Бровді з позивним "Мадяр" розповів у Facebook, що українські військові атакували російську бригаду під час нагородження до дня ракетних та артилерійських військ. За словами "Мадяра" удар стався 19 листопада по місцю, яке російська армія ретельно намагалась замаскувати.

"Відплата. Бумеранг: за два тижні після атаки на 128-му. В момент нагородження хробаків у честь свята. 810-та, відчуваєте біль, ми точно знаємо. За наших хлопців. За Закарпатську окрему гірсько-штурмову", — написав Роберт Бровді.

Удар відбувся завдяки злагодженим діям та рішучим крокам цілої низки підрозділів, включно з "Птахи Мадяра".

За словами "Мадяра" потрібно слідкувати за новими некрологами, особливо в окупованому Криму, адже російська бригада морської піхоти, "стільки за один раз ще не ловила". Нагадаємо, що 3 листопада росіяни завдали удару по 128-й бригаді, яка зібралась на плацдарм для нагородження. В наслідок атаки росіян загинуло 19 українських солдатів. ДБР почало проводити розслідування ситуації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр оборони США Ллойд Остін розповів про новий пакет військової допомоги, який допоможе Україні воювати взимку.

Також "Коментарі" писали, що генерал Олександр Сирський назвав новий населений пункт на який росіяни почали наступ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини