Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ відбили атаки РФ біля Соледара, – Генштаб
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ відбили атаки РФ біля Соледара, – Генштаб

На Бахмутському напрямку вогню ворожої артилерії зазнали районів 22 населених пунктів

19 січня 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Минулої доби українські захисники не дали прорватися російським окупантам у районі Соледара та ще 13 населених пунктів Донецької та Луганської областей, де ворог сконцентрував найбільше живої сили та техніки, намагаючись йти в контрнаступ. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляється в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

ЗСУ відбили атаки РФ біля Соледара, – Генштаб

ЗСУ. Фото: Facebook Міністерства оборони України

Повідомляється, що атаки відбиті в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терні, Верхньокам'янське, Соледар, Сіль, Червона Гора, Бахмут, Клещеївка, Олександро-Шультине, Курдюмівка, Водяне, Мар'їнка, Перемога та Парасковіївка Донецької області.

Водночас ворог завдав 25 авіаційних ударів і здійснив понад 85 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Зазначається, що загроза завдання авіаційних та ракетних ударів Росією по цивільних об'єктах залишається високою на всій території України.

"На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація залишається стабільною. У прикордонних з Україною районах наступальних угруповань противника не виявлено. Певні підрозділи збройних сил Російської Федерації та Республіки Білорусь продовжують виконувати завдання", — йдеться у повідомленні.

У Генштабі зазначили, що таким чином супротивник демонструє свою присутність поблизу державного кордону. Окупанти здійснили мінометні та артилерійські обстріли районами 13 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп'янському напрямку ворог обстріляв райони восьми населених пунктів Харківської області та Стельмахівки на Луганщині; на Лиманському напрямку ворог обстріляв позиції Сил оборони біля Дружелюбівки на Харківщині та чотирьох населених пунктів Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневої поразки ворожої артилерії зазнали районів 22 населених пунктів; на Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапило сім населених пунктів.

На Новопавлівському напрямку противник знову обстрілював Велику Новосілку, Золоту Ниву та Вугледар Донецької області; на Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали 24 населені пункти.

"На Херсонському напрямку окупанти не припиняють терор цивільного населення. Зокрема, обстрілів з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії зазнали райони понад 20 населених пунктів. Серед них — Антонівка, Берегове, Веселе, Качкарівка, Бурштинове та Херсон." Постраждали мирні — йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" – коли може з'явитися загроза вторгнення з Білорусі – чи залишився Лукашенку шанс уникнути цього.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Росії Путіна тепер можна критикувати, але лише "обраним": подробиці від ISW.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини