Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ вибивають окупантів на півночі Харківщини: що відбувається на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ вибивають окупантів на півночі Харківщини: що відбувається на фронті

Юрій Федоренко наголосив, що Сили оборони України зможуть переломити ситуацію на свою користь в ході боїв на півночі Харківської області.

26 травня 2024, 20:58
Поділіться публікацією:

Представники Сил оборони України  ведуть активно бойовий наступ  проти російських  загарбників на півночі Харківщини.  Українські військові досягли успіху та вибивають загарбника. Про це, відповідаючи на питання  ТСН, сказав командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї ОШБр Юрій Федоренко.

ЗСУ вибивають окупантів на півночі Харківщини: що відбувається на фронті

Бої на Харківщині (фото з відкритих джерел)

"Якщо казати про напрямок Глибоке, до прикладу, де противник перейшов лінії державного кордону, мав частково успіх, Сили оборони стабілізували ситуацію повною мірою і зараз іде системна робота щодо вибиття противника із займаних позицій. Вже є конкретні успіхи", — сказав військовий.

При цьому. за інформацією Федоренка, у Вовчанську становище є значно складнішим. Зараз  там йдуть жорстокі бої. Загарбник досягнув певних успіхів, проте його просування уповільнилось.

"Я думаю, що нам вдасться спільно зупинити наступ противника і, накопичивши сили та засоби, переломити ситуацію з тактичної точки зору на бік Сил оборони", — завершив військовий.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в США пояснили, скільки ще Росія буде обстрілювати ХарківРосіяни у травні завдали кілька ракетних ударів по Харкову, зокрема влучили у такі цивільні об’єкти як друкарня та гіпермаркет. Аналітики з американського Інституту вивчення війни (ISW) стверджують, що російські удари по Харкову можуть припинитись тоді, коли Захід дозволить Україні бити по території РФ. 

У звіті ISW вказано, що Росія застосовує ракети та високоточні бомби для ударів по Харкову, щоб такими діями налякати українців і змусити їх залишити місто.

Росіяни завдають ці удари з території РФ, адже не побоюються, що їх буде атакувати Україна через заборону здійснювати атаки західною зброєю по Росії. Як наслідок російська армія й надалі продовжить атакувати цивільні об’єкти у Харкові, поки Україна не отримає дозвіл Заходу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини