Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ вдарили по найголовнішому аеродрому Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ вдарили по найголовнішому аеродрому Росії

Удар по стратегічному російському літаку прирівнюють із потопленням "Москви"

6 грудня 2022, 21:45 comments5427
Поділіться публікацією:

Військовий аеродром " Енгельс -2" у Саратовській області РФ серце Військово -космічних сил Росії. Про це в ефірі " Еспресо " розповів головний редактор видання Defense Express Олег Катков,  передає "Коментарі".

ЗСУ вдарили по найголовнішому аеродрому Росії

Стратегічний аеродром "Енгельс-2" ВКС РФ


"Якщо ми беремо Енгельс -2 — то це удар у серце ВКС РФ. Це найголовніший аеродром всієї стратегічної авіації. Удар по ньому можливо порівняти десь зі знищенням та ударами дронами-камікадзе у Севастопольській бухті",- заявив експерт, переконуючи, що це — історичний момент

 

Напередодні, 5 грудня, зазнали удару російські військові аеродроми в Рязанській та Саратовській областях. Загинуло троє військових, ще четверо поранені. За не офіційною інформацією, пошкоджено двох стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та вибухнула цистерна. Того ж дня в міноборони РФ визнали, що аеродроми зазнали удару.   

 

"Росіянам треба почухати затишку та подумати, хто це зробив, а як це все відбулося, назначити винних, але тривожний для них сигнал", — заявив в ефірі каналу FreeДом спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Він же сказав, що супутник продемонстрував,  що Росія, скоріш за все,  готувала нові удари по Україні. 

 

Литва "Енгельс-2" — військова авіабаза російських стратегічних бомбардувальників, розташована за 14 км від Саратова. Аеродром має злітно-посадкову смугу близько 3500 метрів. На базі - два важкі бомбардувальні авіаполки, на озброєнні яких стоять стратегічні ракетоносці Ту-160М і Ту-95МС, здатні нести ядерне озброєння. Саме звідти російська армія регулярно завдає ударів крилатими ракетами по Україні, їхньою метою переважно стають об'єкти енергетики. 

 

Про що говорять ці НП на російських аеродромах? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – згідно із закритими опитуваннями, підтримка війни проти України з боку росіян зменшується. Чи можна чекати бунтів усередині країни-агресора у найближчому майбутньому? Чи є ймовірність, що путінський режим – зметуть? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини