Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ в активній обороні, але можуть здивувати: Сирський заінтригував заявою про ситуацію на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ в активній обороні, але можуть здивувати: Сирський заінтригував заявою про ситуацію на фронті

Окупанти намагаються перехопити ініціативу напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну

16 січня 2024, 08:17 comments8414
Поділіться публікацією:

Сухопутні війська ЗСУ зараз перебувають в "активній обороні" і зосереджені на утриманні позицій вздовж східної ділянки фронту завдовжки 1000 км. Як передає портал "Коментарі", про це заявив в інтерв'ю Reuters командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

ЗСУ в активній обороні, але можуть здивувати: Сирський заінтригував заявою про ситуацію на фронті

Олександр Сирський. Фото: із відкритих джерел

Генерал зазначив, що військових не варто скидати з рахунків як наступальну силу. Він наголосив, що українські захисники проводять невеликі контратаки, тримаючи противника напоготові, шукаючи можливості для удару, тоді як ворог намагається відновити ініціативу.

"Наші цілі залишаються незмінними: утримання наших позицій, виснаження противника шляхом заподіяння максимальних втрат", — пояснив командувач Сухопутних військ ЗСУ.

Водночас, російські окупаційні війська, за словами командувача, останнім часом намагалися перехопити ініціативу напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Вони наступали на кількох напрямках вздовж східного фронту з метою отримати повний контроль над промисловими районами Донбасу, незважаючи на великі втрати у живій силі та припасах", – сказав Сирський, зазначивши, що ворог також намагається повернути позиції на півдні Херсонської та Запорізької областей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські окупаційні війська продовжують атаки на українські позиції практично по всій лінії фронту. І навіть мають деякий поступ на сході та півдні. Водночас не припиняються ракетні, бомбові та дронові атаки. А тому постачання систем ППО мають вирішальне значення для України, наголошує Інститут вивчення війни (ISW). На фоні того, що у США триває блокування допомоги Україні, Німеччина закликає партнерів до ЄС збільшити підтримку нашої країни. Експерти оцінили для порталу "Коментарі" те, що відбувається на військовому та зовнішньополітичному фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини