Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ успішно пішли в атаки відразу за двома напрямками, – ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ успішно пішли в атаки відразу за двома напрямками, – ISW

ЗСУ успішно проводять контратаки в Херсоні та на Запоріжжі

20 червня 2022, 07:47
Поділіться публікацією:

Інтенсивність контратак української армії на півдні України найближчі тижні лише наростатиме. В результаті, ЗСУ стануть справжнім кошмаром для російських військових у Херсоні та Запорізькій області. Як повідомляє портал "Коментарі", такий прогноз озвучили військові аналітики Інституту вивчення війни (ISW), оприлюднивши свій новий звіт про війну в Україні.

ЗСУ успішно пішли в атаки відразу за двома напрямками, – ISW

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Нещодавні успішні контратаки ЗСУ змусили росіян оперативно розпочати будувати оборонні споруди вздовж південного напрямку. Найбільше українці атакують окупантів на кордони Херсон-Миколаївська область.

У Генштабі ЗСУ також повідомили, що противник намагається за рахунок посилення систем ППО не дати українській артилерії вибивати ворога з Херсонщини. Швидше за все посилення ППО – це відповідь на безперервні успішні атаки української авіації на південь від Давидова Брода.

Американські військові аналітики вважають, що тиждень, що почався, може закінчитися тим, що українські війська підійдуть до самого Херсона, опинившись на околицях міста.

Водночас аналітики констатують, що успішні контратаки на Запорізькому напрямку змушують Росію перекидати в цю ділянку бойових дій додаткові резерви, бо ті війська, що є, не можуть стримати наступ ЗСУ. Кремль боїться втратити контроль над частиною Запорізької області, яку сьогодні контролює.

В ISW упевнені, що відмовим визнати те, що відбувається в Україні, загарбницькою війною Москва лише перешкоджає своїм збройним силам ефективно виконувати поставлені завдання. У РФ, як і раніше, проблеми з живою силою, а притягнути до відповідальності тих, хто чинити опір мобілізації немає можливості, адже офіційно Кремлем оголошено "спецоперацію", а не війну Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США можуть визнати РФ державою-спонсором тероризму: чим це загрожує Кремлю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини