Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ таки готуються до наступу на Харків: як будують лінію оборони за 10 км від кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ таки готуються до наступу на Харків: як будують лінію оборони за 10 км від кордону

РФ намагається зробити із Харкова новий Маріуполь та змусити людей тікати.

8 квітня 2024, 21:50
Поділіться публікацією:

Український президент  Володимир Зеленський провів 8 квітня засідання Ставки верховного головнокомандувача, головне питання якої - захист Харкова від російських обстрілів.

ЗСУ таки готуються до наступу на Харків: як будують лінію оборони за 10 км від кордону

На Харківщині будують лінії оборони (фото Bild)

При цьому, журналіст з Німеччини, заступник головного редактора BILD Пауль Ронцгаймер  відвідав  будівництво нової оборонної лінії ЗСУ за 100 км від міста.  Він  повідомив, що перша лінія нових укріплень неподалік Харкова  зводиться за 10 км від  російського кордону .

"Будівельники працюють лопатами без спецтехніки. Вони розповіли, що перебувають під постійним російським вогнем, у тому числі авіабомбами".

"Я виходжу з того, що можливий наступ спочатку йтиме через Краматорськ. Якщо так, то шлях російських військ до Харкова був би відкритий", -  наголосив BILD Карло Масала, професор Університету бундесверу в Мюнхені.

Масала  стверджує, що коли нового наземного наступу не буде, мета Володимира Путіна — обстріли  цього українського міста  для підготовки до штурму.

"Зробити з нього новий Маріуполь та змусити людей тікати. Харків має для Росії високу стратегічну та символічну цінність", -  продовжив експерт.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що  казахстанців закликають покинути Харків та ОдесуПосольство Республіки Казахстан в Україні випустило офіційну заяву, адресовану своїм громадянам, з рекомендацією розглянути можливість тимчасово залишити Одеську та Харківську області.  

Дипломатичне представництво Казахстану розмістило повідомлення в соціальній мережі Телеграм. Там також розповіли як краще виїхати з країни. Зокрема, рекомендується виїжджати через Польщу та Молдову для подальшого авіасполучення до Казахстану.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини