Головна Новини Суспільство Війна з Росією Час збирати валізи: казахстанців закликають покинути Харків та Одесу
commentss НОВИНИ Всі новини

Час збирати валізи: казахстанців закликають покинути Харків та Одесу

Посольство Казахстану закликало людей залишити Україну

29 березня 2024, 13:00
Поділіться публікацією:

Посольство Республіки Казахстан в Україні випустило офіційну заяву, адресовану своїм громадянам, з рекомендацією розглянути можливість тимчасово залишити Одеську та Харківську області. 

Час збирати валізи: казахстанців закликають покинути Харків та Одесу

Посольство Казахстану закликало людей залишити Україну

"У зв'язку зі зростанням напруженості та нестабільною безпековою ситуацією в Одеській та Харківській областях Посольство Республіки Казахстан в Україні рекомендує громадянам Казахстану розглянути можливість залишити ці області", — йдеться у повідомленні.

Дипломатичне представництво Казахстану розмістило повідомлення в соціальній мережі Телеграм. Там також розповіли як краще виїхати з країни. Зокрема, рекомендується виїжджати через Польщу та Молдову для подальшого авіасполучення до Казахстану. У заяві зазначається, що для перетину польського кордону казахстанцям потрібна шенгенська віза, в той час як для в'їзду в Молдову така віза не вимагається.

Крім того, Посольство Республіки Казахстан підкреслює важливість дотримання заходів безпеки під час перебування в Україні, зокрема, не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та вчасно відправлятися до укриттів. В цьому контексті, дипломатичне представництво нагадало про наявність "гарячої лінії" та контактних номерів консульського відділу, за якими громадяни можуть звернутися за допомогою чи консультацією в екстрених випадках.

Контактні номери консульського відділу посольства: +38(044) 4831596, +38(044) 4891031. "Гаряча лінія" для громадян Казахстану (в екстрених випадках): +380673470408.

Нагадаємо, що починаючи з ночі 28 березня і вже під ранок 29 березня країна-агресор випустила по Україні близько сотні дронів-камікадзе та ракет різних типів. Українська ППО знищила 84 ворожі цілі. Як передає портал "Коментарі", про це у Telegram повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини