Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ та окупанти активізувалися: де найгарячіше на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ та окупанти активізувалися: де найгарячіше на Донбасі

Аналітики звертають увагу на активізацію наступу ЗСУ у районі Сватове – Кремінна та ротацію під Бахмутом

3 грудня 2022, 09:30
Поділіться публікацією:

На Донеччині, як і раніше, дуже неспокійно. З одного боку, російські загарбники посилюють тиск і намагаються просунутися на Бахмутському та Авдіївському напрямках. З іншого боку, ЗСУ посилюють свій контрнаступ у районі Сватове – Кремінна. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляється в оновленому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

ЗСУ та окупанти активізувалися: де найгарячіше на Донбасі

Війна в Україні. Фото: Getty Images

Зазначається, що українські та російські джерела повідомляють, що ЗСУ 2 грудня здійснили локальні прориви на південний захід та північний захід від Кремінної. Відомий російський блогер стверджував, що українські сили незначно просунулися в лісах на південь від Кремінної та досягли околиць Червонопопівки (приблизно за 10 км на північний захід від Кремінної). "Воїнкор" додав, що ЗСУ активізували контрнаступ по всій лінії фронту та в районі траси Сватово – Кремінна.

Глава Луганської ОВ Сергій Гайдай розпливчасто зазначив, що українські військові знаходяться "дуже близько" до Кремінної, і заявив, що ЗСУ "побували" на Кремінській підстанції в районі населеного пункту. Чиновник додав, що на лінії фронту Сватово – Кремінна нарешті змінюється погода, зазначивши, що незабаром Сили оборони України зможуть покращити свої маневри, оскільки бруд у цьому районі повністю замерзає.

ISW раніше повідомляла, що бойові дії, ймовірно, активізуватимуться протягом цього зимового періоду з огляду на те, що мерзлота забезпечує кращі умови для маневреної війни, йдеться у звіті.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили атаки російських військ у районі Червонопопівки та Білогорівки (приблизно за 12 км на південь від Кремінної). У Міноборони РФ стверджували, що російські війська нібито завдали поразки трьом українським ротним тактичним групам, які намагалися атакувати Червонопопівку.

Російські та українські війська продовжували вести локальні бої на захід від Сватового 2 грудня. Генштаб ЗСУ поінформував, що українські війська відбили атаки окупантів на Новоселівське та Стельмахівку, приблизно за 18 км на північний захід від Сватового.

Російські джерела стверджували, що війська РФ відбивали атаки українських військ на Котлярівку (приблизно за 29 км на північний захід від Сватового) і Куземівку на схід від Новоселовського.

Російські війська продовжували мінімально просуватися навколо Бахмута на тлі наступальних операцій, що продовжуються 2 грудня. Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбивали атаки окупантів у районі Бахмута, за 26 км на північний схід від Бахмута в районі Виїмки та за 14 км на південь від Бахмута в районі Досвідне, Кліщіївка та Курдюмівка.

На кадрах з геолокацією, опублікованих 1 грудня, видно, що російські війська просуваються мінімально на південь та південний схід від Бахмута, а також у районі Досвідченого. Російські "військори" стверджували, що ЗСУ проводять розвідку в районі Кліщіївки і що бої в районі населеного пункту продовжуються, незважаючи на заяви Росії про повну окупацію населеного пункту.

Російський "військор" заявив, що війська РФ просуваються в районі Спірне (в межах 30 км на північний схід від Бахмута) і не дозволяють українським військам перекидати підрозділи на передові позиції в цьому районі.

Російські блогери стверджували, що ЗСУ перекидають частини із Запорізької області до району Бахмута і припустили, що це означає, що українські сили зіткнулися з критичною ситуацією на цій ділянці фронту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — УПЦ МП може опинитися в Україні під забороною: про що свідчить ініціатива влади.

Також видання "Коментарі" повідомляло – американські сенатори зберуться на секретну зустріч: про що там йтиметься.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини