Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ розширили плацдарм у Курській області РФ: де йдуть важкі вуличні бої
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ розширили плацдарм у Курській області РФ: де йдуть важкі вуличні бої

ЗСУ зуміли зайняти ще чотири села

14 серпня 2024, 14:05 comments1696
Поділіться публікацією:

На південь від Суджі українські військові увійшли до села Камишне, там точаться важкі вуличні бої. ЗСУ розширили плацдарм у Курській області РФ, захопивши ще чотири села. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшов експерт німецького таблоїду "BILD" Юліан Рьопке, проаналізувавши відкриті дані та вивчивши відеозаписи боїв у Курській області.

ЗСУ розширили плацдарм у Курській області РФ: де йдуть важкі вуличні бої

Бої у Курській області. Фото з відкритих джерел

Військовий аналітик зазначив, що на північ від Суджі ЗСУ взяли село Кругленьке та околиці.

Раніше ЗСУ наступали у тому районі у напрямку райцентру Коренево.

"Українські військові захопила Кругленьке в Курській області на заході РФ. Російські війська атакують українські колони, що рухаються, за допомогою касетних РСЗВ "Смерч" на північ від села", — зазначив аналітик.

На південь від Суджі українські військові увійшли до села Камишне, там точаться важкі вуличні бої. На шляху до Комишного українці взяли села Борки та Крупець, а також село Спальне.

"Важкі бої в Камишному, де група з 14 українських солдатів вступила в бій з російськими військами, які знищили будинки, що ними використовувалися. Це означає, що Бірки і Спальне також знаходяться під контролем української армії. Поточна лінія фронту на сході формується повільно", — поінформував Рьопке.

Зазначимо, раніше експерти Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що українські військові у Курській області взяли під контроль 41 населений пункт.

Американські аналітики у своєму звіті послалися на інформацію президента Володимира Зеленського, що в результаті операції ЗСУ взяли під контроль 74 населені пункти в Курській області. За даними моніторингу ISW геолокаційних відеоматеріалів, станом на 13 серпня українські війська контролювали приблизно 41 населений пункт Курської області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/BILD_Russian

Новини