Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ просунулися в Запорізькій області: подробиці від ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ просунулися в Запорізькій області: подробиці від ISW

Поки не ясно, чи це була розвідка боєм, чи початок великого наступу

5 червня 2023, 11:24 comments3267
Поділіться публікацією:

Українські захисники просунулися на одному із напрямків у Запорізькій області. Поки що йдеться про обмежений тактичний успіх. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЗСУ просунулися в Запорізькій області: подробиці від ISW

Просування ЗСУ у Запорізькій області. Фото: з відкритих джерел

"4 червня українські сили провели локальні наземні атаки і досягли обмежених тактичних успіхів у західній частині Донецької області та східній частині Запорізької області", – повідомляють аналітики ISW.

Геолокувавши низку відеозаписів, опублікованих 4 червня, експерти дійшли висновку, що українські механізовані сили обмежено просунулися на північний схід від Рівного. ISW посилається на повідомлення ряду російських "військових блогерів", які повідомили про звільнення Новодарівки (14 км на південний захід від Великої Новосілки) та Ненудного (2 км на південний захід від Великої Новосілки). Також є думки, що російські війська втратили свої позиції у Левадному, що на південний захід від Новодарівки.

Аналітики, посилаючись на заяву деяких російських блогерів, заявили, що українській армії вдалося просунутися вперед на відстань від 500 метрів до 3 км.

Читайте також на порталі "Коментарі" — координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій США Джон Кірбі запевняє, що Штати задовольнили потреби України для проведення контрнаступу. Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Wall Street Journal також заявив, що Україна вже готова до контрнаступу. При цьому уточнив, що не знає скільки часу це займе – і яку ціну ми заплатимо. І наголосив, що Україні потрібні додаткові системи Patriot (за якими активно полюють росіяни) – для захисту як цивільних, так і військових на передовій. Угорський прем'єр Віктор Орбан вже відкрито грає на боці Росії, заявляючи про необхідність не допустити контрнаступу ЗСУ. Про що говорить черговий інформаційний шквал навколо наступних операцій України? Що важливо розуміти тут і нам, і нашим партнерам, і нашим ворогам – явним і не особливо? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини