Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ почнуть контрнаступ: Зеленський назвав три головні пункти
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ почнуть контрнаступ: Зеленський назвав три головні пункти

Президент назвав умови для перехоплення ініціативи

29 квітня 2024, 16:05 comments1643
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що сьогодні головна мета України – це стримати супротивника, розбити всі плани Кремля щодо нового наступу на Україну, Київ не відмовляється від ідеї нового контрнаступу і вже проводить з цього приводу відповідну роботу. Але конкретно про щось можна буде говорити, якщо буде виконано три ключові пункти. Як передає портал "Коментарі", про це на спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві заявив президент України Володимир Зеленський.

ЗСУ почнуть контрнаступ: Зеленський назвав три головні пункти

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

"Стабілізація на фронті, потужність нашої армії, перехоплення ініціативи, розгортання контрнаступальних дій — все це залежить від, мабуть, трьох головних пунктів", — заявив Володимир Зеленський.

Першим пунктом президент назвав схвалену міжнародними партнерами фінансову допомогу та позитивні рішення урядів цих країн, у тому числі США, щодо допомоги з безпеки. Зеленський назвав цей пункт дуже складним, але вважає його виконаним:

"Є пакет, є фінансова підтримка. Це означає, що ми можемо розраховувати на ці гроші", – наголосив глава держави.

Другий пункт, як зазначив президент, – це своєчасне постачання зброї для своєчасної підтримки української армії.

"Сьогодні позитиву у цьому пункті я поки не бачу. Поставки є. Вони потроху пішли. Треба цей процес прискорити", – заявив Зеленський.

За його словами, третій пункт стосується того, що конкретно із обіцяної допомоги доїде до України. Глава держави назвав цей пункт найголовнішим.

"Одне питання, коли є гроші. Це дуже важливо. І ми ще раз вдячні нашим партнерам. Але для нас дуже важливо — що за ці гроші ми отримаємо? І ось це "що" найголовніше. Я просто не говорю про четвертий пункт: де ми можемо використовувати ту чи іншу зброю. Це окрема бесіда", — сказав Зеленський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — настання ЗСУ у найближчий рік стало б помилкою: які проблеми чекають на Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини